Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τα κρυπτονομίσματα προχωρούν στην πρώτη κίνηση αυτό - ρύθμισης ενάντια στην χειραγώγηση

Τα κρυπτονομίσματα προχωρούν στην πρώτη κίνηση αυτό - ρύθμισης ενάντια στην χειραγώγηση

Συνασπισμό για να προωθήσουν την ακεραιότητα της αγοράς φτιάχνουν εταιρείες κρυπτονομισμάτων 

Σχετικά Άρθρα

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρυπτονομισμάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα Coinbase, Circle, Anchorage Digital και Huobi Global, σχηματίζουν συνασπισμό με στόχο την πάταξη των κινήσεων χειραγώγησης της αγοράς και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην αναπτυσσόμενη αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Ο συνασπισμός αυτός ονομάζεται Crypto Market Integrity Coalition, και συστήθηκε με τη συνδρομή της εταιρείας λογισμικού παρακολούθησης κινδύνων Solidus Labs, απεύθυνε μάλιστα παρότρυνση προς όλες τις εταιρείες ψηφιακών νομισμάτων να υπογράψουν μια δέσμευση υπέρ της "ακεραιότητας της αγοράς" που θα αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες απάτης στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και θα τάσσεται υπέρ της ανάγκης για προστασία εκείνων που επενδύουν στα κρυπτονομίσματα.

Crypto Market Integrity Coalition

«Ο κλάδος έχει ανάγκη από οντότητες που θα επικεντρώνονται σε ένα δίκαιο και εύτακτο σύστημα και που θα προσπαθούν να αποτρέψουν τις καταχρήσεις οι οποίες μπορεί να συμβούν αν δεν αποδώσουμε τη απαραίτητη προσοχή», δήλωσε η Kathy Kraninger, αντιπρόεδρος ρυθμιστικών υποθέσεων του Solidus Labs και πρώην διευθύντρια του Consumer Financial Protection Bureau.
Η συμμαχία μεταξύ των εταιρειών κρυπτονομισμάτων και η δέσμευσή τους στην αποτροπή των καταχρήσεων έρχεται καθώς οι ρυθμιστικές αρχές εξακολουθούν να ανησυχούν ότι η νέα αγορά ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τους επενδυτές, παρά την αύξηση της δημοφιλίας της.

Με στόχο τον περιορισμό της απάτης και της χειραγώγησης

Η αμερικάνικη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέφερε την πιθανότητα χειραγώγησης της αγοράς ως τον κυριότερο λόγο για το οποίο έχει απορρίψει πολλές αιτήσεις για τη δημιουργία αμοιβαίων κεφαλαίων που θα επενδύουν σε κρυπτονομίσματα. Αντίστοιχα απέρριψε και μια πρόταση του Wise Origin Bitcoin Trust της Fidelity για την δημιουργία ενός ETF που θα παρακολουθούσε κρυπτονομίσματα, με επιχείρημα ότι δεν πληρούσε τα πρότυπα που έχουν σχεδιαστεί για την αποτροπή των πρακτικών απάτης και χειραγώγησης.
Τον Δεκέμβριο, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών ζήτησε περισσότερες ρυθμιστικές προβλέψεις για την πρόληψη της απάτης στα κρυπτονομίσματα, υποστηρίζοντας ότι η περιορισμένη εφαρμογή κανόνων κατά του ξεπλύματος χρήματος και η ανωνυμία των συναλλαγών, εκθέτει το DeFi στον κίνδυνο ανάπτυξη παράνομων δραστηριοτήτων και στη χειραγώγηση.
Η ίδρυση του Crypto Market Integrity Coalition αποτελεί ωστόσο μια σημαντική κίνηση, που αναγνωρίζει τη πιθανότητα να υπάρξουν απάτες στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, αφήνει όμως ασαφές πώς το DeFi της νέας χρηματοοικονομικής βιομηχανίας, θα αποτρέψει τις απάτες και την κακόβουλη χειραγώγηση.

Τα άλλα ιδρυτικά μέλη

Τα άλλα ιδρυτικά μέλη του Crypto Market Integrity Coalition είναι οι CrossTower, BitMex, GSR, Bitstamp, Elwood, CryptoCompare, Securrency, MV Index Solutions, Chamber of Digital Commerce, Global Digital Finance και CryptoUK.
Ο συνασπισμός των εταιρειών κρυπτονομισμάτων καλείται να βοηθήσει στην «εναρμόνιση των προτύπων χρηματοοικονομικής ακεραιότητας» μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά, δήλωσε ο Dante Disparte, επικεφαλής στρατηγικής και επικεφαλής της παγκόσμιας πολιτικής της Circle.
«Η ακεραιότητα είναι υψίστης σημασίας για την πρόοδο και την ικανότητα του κλάδου μας να συνεχίσει να καινοτομεί και να χτίζει μια υποδομή η οποία θα εκπληρώνει την υπόσχεση πρόσβασης σε οικονομικούς πόρους για όλους», είπε.
Ο Crypto Market Integrity Coalition αρχικά θα επικεντρωθεί στο πώς θα πείσει κι άλλες εταιρείες κρυπτονομισμάτων να συνυπογράψουν τις δεσμεύσεις του, αργότερα όμως θα επιδιώξει να συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές, να προωθήσει προγράμματα εκπαίδευσης και να εγκρίνει πλαίσια κοινής χρήσης δεδομένων που θα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ανησυχιών σχετικά με τη διαφάνεια στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης