Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin: Πάνω από τα 41.000 δολ., «άλμα» 27% από τα χαμηλά του Ιανουαρίου 2021

Bitcoin: Πάνω από τα 41.000 δολ., «άλμα» 27% από τα χαμηλά του Ιανουαρίου 2021
Κέρδη πάνω από 12% σε λίγες ώρες για το κορυφαίο κρυπτονόμισμα
Σχετικά Άρθρα

Νέα ανοδική κίνηση πραγματοποίησε ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων το Bitcoin και από το χαμηλό στις 24 Ιανουαρίου 2022 κατέγραψε κέρδη 27% το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022.
Να σημειωθεί ότι από τον Σεπτέμβρη του 2021 είχαμε να δούμε την τιμή του Bitcoin να ανεβαίνει 12% μέσα σε λίγες ώρες.

Τα υπόλοιπα cryptos

Το κρυπτονόμισμα ξεπέρασε τις 40.000 δολάρια και αυτή την ώρα σταθεροποιείται κοντά στις 41.644,60 δολ, (πριν από τις 10 μ.μ ώρα Ελλάδος
Όπως ήταν φυσικό, η άνοδος του Bitcoin παρέσυρε άμεσα προς τα πάνω ολόκληρη την αγορά.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων έφτασε το επίπεδο των 1,9 περίπου τρισεκατομμυρίων.
Τα Ethereum, Solana, Cardano, Polcadot, Terra, κινήθηκαν και αυτά με διψήφιο ποσοστό ανόδου.
Tο ether, το κρυπτονόμισμα που συνδέεται με το δίκτυο blockchain ethereum, ξεπέρασε το επίπεδο των 3.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 21 Ιανουαρίου.

H μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση τιμής από τον Ιούνιο

Σύμφωνα με το Reuters η αύξηση της τιμής του bitcoin πάνω από 11% την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια από τα μέσα Ιουνίου και η πρώτη σημαντική ανάκαμψή του μετά από εβδομάδες διαδοχικής πτώσης, μαζί με τις τεχνολογικές μετοχές και τις μετοχές με υψηλές αποτιμήσεις, λόγω των φόβων ότι η Fed μπορεί να προχωρήσει σε ταχύτερες από τις αναμενόμενες αυξήσεις των επιτοκίων για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Εβδομαδιαία κέρδη για τον Nasdaq

Το ράλι των cryptos ακολούθησε το ράλι των αμερικανικών μετοχών, με τον δείκτη Nasdaq να κλείνει την εβδομάδα με κέρδη παρά την υψηλή μεταβλητότητα από τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, όπως από τη μία πλευρά την ισχυρή ανάπτυξη της Amazon και από την άλλη τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Meta Platforms, της μητρικής εταιρείας του Facebook.
Ο συγχρονισμός αυτός δείχνει πόσο πολύ το bitcoin έχει γίνει asset του επενδυτικού κατεστημένου.
«Ο τωρινός πανικός και η μεταβλητότητα που περιβάλλει το bitcoin βασίζονται σε μία παρεξήγηση όσον αφορά το σε ποια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων υπάγεται», δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων του ελβετικού hedge fund για crypto, Tyr Capital.
«Όταν οι τιμές των μετοχών του Nasdaq μειώνονται, θεσμικοί επενδυτές αρχίζουν να ρευστοποιούν μαζικά τις θέσεις τους στο bitcoin σαν να ήταν τεχνολογική μετοχή», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης