Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η αγορά του blockchain θα φτάσει τα 104 τρισ. δολάρια ως το 2028

tags :
Η αγορά του blockchain θα φτάσει τα 104 τρισ. δολάρια ως το 2028
H ζήτηση για «blockchain ως υπηρεσία» (blockchain-as-a-service, BaaS) θα ενταθεί, καταλήγουν οι αναλυτές της Fortune Business Insights

Eκτίναξη… τρισεκατομμυρίων αναμένουν για την αγορά του blockchain αναλυτές της εταιρείας consulting Fortune Business Insights.
Mάλιστα, όπως επισημαίνουν η Βόρεια Αμερική θα είναι ο ηγέτης σε αυτόν τον κλάδο για την επόμενη δεκαετία.
Υπενθυμίζεται ότι το 2020, το συνολικό μέγεθος της βιομηχανίας blockchain ήταν περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια και το 2021 έφτασε τα 4,68 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι αναλυτές της εταιρείας συμβούλων είναι βέβαιοι ότι, καταγράφοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 55,8%, η αγορά blockchain θα φτάσει τα 104 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2028.
Τονίζουν δε ότι η παρουσία κολοσσών όπως η Microsoft, η IBM, η AWS ή η Oracle στην αγορά των ΗΠΑ θα επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη του κλάδου την επόμενη δεκαετία – η περιφερειακή αγορά της Βόρειας Αμερικής εκτιμάται σε σχεδόν 50% (1,44 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2020) έναντι της παγκόσμιας.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η πανδημία αύξησε τη ζήτηση για υπηρεσίες cloud, γεγονός που επέτρεψε στη βιομηχανία blockchain να εισέλθει σε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης.
Η ζήτηση για ασφαλή και διαφανή διαχείριση δεδομένων είναι μεγαλύτερη από ποτέ.
Επιπλέον, οι ειδικοί λένε ότι η αυξανόμενη δημοτικότητα του blockchain οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις χρειάζονται σταθερή λειτουργία και προστασία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Με βάση αυτό, η ζήτηση για «blockchain ως υπηρεσία» (blockchain-as-a-service, BaaS) θα ενταθεί, καταλήγουν οι αναλυτές της Fortune Business Insights.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης