Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Βαρύ «χτύπημα» στην πλατφόρμα Wormhole του Solana - Χάκερ υφάρπαξαν 320 εκατ. δολ.

tags :
Βαρύ «χτύπημα» στην πλατφόρμα Wormhole του Solana - Χάκερ υφάρπαξαν 320 εκατ. δολ.
Tο Wormhole λειτουργεί ως «γέφυρα» μεταξύ του Solana και άλλων δικτύων blockchain

Περί τα 320 εκατ. δολ. κατάφεραν να αποσπάσουν χάκερ έπειτα από χτύπημα το οποίο επέφεραν στην στην DeFi πλατφόρμα Wormhole του blockchain Solana.
Υπενθυμίζεται ότι το Wormhole λειτουργεί ως «γέφυρα» μεταξύ του Solana και άλλων δικτύων blockchain, κυρίως του Ethereum (Οι γέφυρες είναι εργαλεία που μεταφέρουν εγγενή περιουσιακά στοιχεία και δεδομένα μεταξύ δύο ξεχωριστών αλυσίδων μπλοκ).
Όπως έγινε γνωστό, οι χάκερ απέσπασαν 120 χιλ. wETH, ή αλλιώς wrapped ether, ένα νόμισμα που επιτρέπει στους χρήστες να προβαίνουν σε προεγκεκριμένες συναλλαγές οι οποίες μπορούν να εκπληρωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια από τον χρήστη.
Το wETH χρησιμοποιείται για αγορές και πωλήσεις στην πλατφόρμα OpenSea.
Τα δύο crypto, ether και wEther, αξίζουν ακριβώς το ίδιο και έχουν σταθερή ανταλλαξιμότητα.
Ως εκ τούτου, η ομάδα της Wormhole δεσμεύτηκε να προσθέσει ether για να εξασφαλίσει ότι το wETH υποστηρίζεται με την ισοτιμία 1 προς 1 και να δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας του δικτύου.
Kάπως έτσι, η αξία του token SOL του Solana έπεσε κάτω από το όριο των 100 δολαρίων.
Το SOL υποχώρησε 10% τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς τύγχανε διαπραγμάτευσης στο όριο των 98 δολαρίων κατά τις απογευματινές ώρες της Ασίας, από το επίπεδο των 110 δολαρίων το βράδυ της Τετάρτης στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης