Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bank of America: Πώς τα κρυπτονομίσματα θα αποκτήσουν δισεκατομμύρια χρήστες

Bank of America: Πώς τα κρυπτονομίσματα θα αποκτήσουν δισεκατομμύρια χρήστες
Ο δρόμος για την ευρύτερη υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων και γενικότερα των digital assets περνά από τα Blockchain analytics

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι φωνές οι οποίες ζητούν κάθαρση και ρύθμιση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την Bank of America, ο δρόμος για την ευρύτερη υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων και γενικότερα των digital assets περνά από τα Blockchain analytics.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, λέει, η Chainalysis, μια εταιρεία ανάλυσης blockchain που παρακολουθεί συναλλαγές ύψους ~ 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων το μήνα, παρέχοντας στους πελάτες της εργαλεία για την καταπολέμηση της παράνομης δραστηριότητας.
Τα βασικά μηνύματά της είναι:

1) Το οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ευδοκιμεί με όγκο συναλλαγών blockchain +567% ετησίως, στα 15,8 τρισ. δολάρια το 2021.
2) Οι συναλλαγές που σχετίζονται με παράνομη δραστηριότητα αυξήθηκαν +79% ετησίως, στα 14 δισ. δολ., που αντιπροσωπεύουν το ~0,15% των συναλλαγών, από ~3% το 2019•
και 3) Η πελατειακή βάση της Chainalysis αυξήθηκε σε 500+ πελάτες το 2021, αποδεικνύοντας την αυξημένη εστίαση στην ανάλυση από κυβερνήσεις, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες κρυπτογράφησης.

Η Chainalysis και άλλες εταιρείες blockchain-analytics συνεργάζονται με τις αρχές και τις κυβερνητικές υπηρεσίες για τον εντοπισμό και τη μείωση της εγκληματικής δραστηριότητας.
Η άποψη της BofA είναι ότι το οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων πρέπει να εξαλείψει τις παράνομες δραστηριότητες, εάν θέλει να προσελκύσει δισεκατομμύρια χρήστες, από 200 εκατομμύρια+ σήμερα.
Η αποτυχία μείωσης της παράνομης δραστηριότητας κάνει νέους και υπάρχοντες χρήστες να μην αγοράσουν tokens.

Blockchain analysis: Ο ανιχνευτής εγκλήματος

Οι συναλλαγές blockchain καταγράφονται με διαφανείς τρόπους.
Ωστόσο, η δυνατότητα πρόσβασης και ανάλυσης σε εκατομμύρια συναλλαγές μεταξύ εκατομμυρίων διευθύνσεων και μεταξύ δεκάδων blockchains απαιτεί τα κατάλληλα εργαλεία.
Εταιρείες blockchain, όπως η Chainalysis, αξιοποιούν τεχνικές Τεχνητής Νοημοσύνης/Μηχανικής Μάθησης (AI/ML) για να επισημαίνουν διευθύνσεις που πιθανώς εμπλέκονται σε παράνομη δραστηριότητα και να παρακολουθούν παράνομα αποκτηθέντα κεφάλαια, τα οποία έχουν οδηγήσει στην ανάκτηση κλεμμένων tokens, μερικές φορές χρόνια μετά την τέλεση του εγκλήματος.
H ΒofA αναμένει, ωστόσο, ότι οι κακόβουλοι χρήστες θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται σφάλματα λογισμικού, αυξάνοντας την ανάγκη για εργαλεία έρευνας, συμμόρφωσης και διαχείρισης κινδύνου.

Τα Analytics ακμάζουν

Η βιομηχανία blockchain-analytics ακμάζει καθώς ο αριθμός των πωλητών και των πελατών αυξάνεται.
Πολλοί sellers βρίσκουν τη θέση τους στον κλάδο και αρχίζουν να διαφοροποιούνται εστιάζοντας σε συγκεκριμένα προφίλ πελατών.
Ορισμένοι συνεργάζονται με τις αρχές επιβολής του νόμου για την παροχή εργαλείων για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος χρήματος, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της μαύρης αγοράς.
Άλλοι συνεργάζονται με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να παρέχουν λύσεις διαχείρισης κινδύνου για τον εντοπισμό απατών ή λύσεις due diligence.
Πολλοί περισσότεροι συνεργάζονται με επιχειρήσεις κρυπτογράφησης και traders ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για να παρέχουν πληροφορίες για την αγορά και σήματα συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης