Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Μόνο «χρυσός» δεν είναι το Bitcoin - Διακύμανση στους ρυθμούς της Wall Street, μηδέν αντιστάθμιση

Μόνο «χρυσός» δεν είναι το Bitcoin - Διακύμανση στους ρυθμούς της Wall Street, μηδέν αντιστάθμιση
Το bitcoin γνωρίζει μεγάλη διάδοση υιοθέτηση, η συσχέτισή του με τα μακροοικονομικά περιουσιακά στοιχεία έχει αυξηθεί

Τις έντονες διακυμάνσεις που καταγράφονται στις παραδοσιακές αγορές φαίνεται πως αντανακλά το Bitcoin, κάτι το οποίο υπογραμμίζει τη στενή σχέση μεταξύ των κρυπτονομισμάτων και των βασικών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων – ενώ ολοένα περισσότεροι επαγγελματίες επενδυτές εισέρχονται στην ψηφιακή χρηματοοικονομική αρένα.
Με άλλα λόγια, η αντιστάθμιση που προσφέρει είναι μηδενική.
Σε αυτό το πλαίσιο, το μεγαλύτερο τη τάξει βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα στον κόσμο αποτελεί παρακολούθημα των χρηματοπιστωτικών αξιών που ασκούν επιρροή σε άλλες παγκόσμιες αγορές.
Σύμφωνα με έρευνα της Goldman Sachs, ο συσχετισμός (correlation) με τις αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές, το αργό πετρέλαιο και τα κρατικά ομόλογα έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια.
Το Bitcoin συχνά ακολουθεί κατά πόδας τα future του Nasdaq 100 -παράγωγα που θεωρούνται δείκτη της επενδυτικής όρεξης για τους τεχνολογικούς γίγαντες της Αμερικής-, με τις αγορές να ταλαντεύονται τις πρώτες εβδομάδες του 2022.
Ενώ η κίνηση στην τιμή του bitcoin τείνει να γίνεται εντονότερη από εκείνη πολλών παραδοσιακών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, ο δεσμός μεταξύ των δύο αξιών προσελκύει την προσοχή αναλυτών και επενδυτών.
«Πριν από την πανδημία, το bitcoin και τα άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία έδειχναν χαμηλή συσχέτισημε τις παραδοσιακές μεταβλητές της χρηματοπιστωτικής αγοράς – στην πραγματικότητα, τα κρυπτονομίσματα συμπεριφέρονταν ως ένα εντελώς διαφορετικό οικοσύστημα», δήλωσε ο Zach Pandl, συνεπικεφαλής της στρατηγικής συναλλάγματος στην Goldman Sachs.
«Όμως τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς το bitcoin γνωρίζει μεγάλη διάδοση υιοθέτηση, η συσχέτισή του με τα μακροοικονομικά περιουσιακά στοιχεία έχει αυξηθεί».
Η Fundstrat είπε στους πελάτες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι «τα κρυπτοστοιχεία συνεχίζουν να παρουσιάζουν ισχυρή συσχέτιση με τις μετοχές». Ο δείκτης Nasdaq 100 έχει υποχωρήσει περίπου 11% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ το bitcoin έχει υποχωρήσει 18%. Εν τω μεταξύ, ένα καλάθι junk μετοχών τεχνολογίας, οι οποίες όπως το bitcoin θεωρούνται κερδοσκοπικές επενδύσεις, έχει υποχωρήσει 23%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης