Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin: Μικρή ανάκαμψη στα 35.853 δολάρια μετά τις απώλειες -8% στις 22/1 στα χαμηλά εξαμήνου

Bitcoin: Μικρή ανάκαμψη στα 35.853 δολάρια μετά τις απώλειες -8% στις 22/1 στα χαμηλά εξαμήνου

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κινείται με κέρδη 2,23% στα 35.853,90 δολάρια (στις 3.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) τη Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Ανάκαμψη έναντι των σημαντικών απωλειών που είχαν καταγράφεται στην αγορά των κρυπτονομισμάτων μετά τη δραματική πτώση το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 σε χαμηλό εξαμήνου, όταν το bitcoin έχασε σχεδόν το ήμισυ της αξίας του από τα υψηλά του Νοεμβρίου.
Μετά τις απώλειες 8% στα 35.000 δολάρια, το Bitcoin κινείται 2,23% υψηλότερα στα 35.853,90 δολάρια (στις 3.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας 23/1)).
Το Ethereum ενισχύεται κατά 3,69% στα 2.500 δολάρια, το XRP κατά 3,92% στα 0,62 δολάρια και το Litecoin κατά 0,57% στα 109,71 δολάρια.

Σε πτώση η αγορά

Να σημειωθεί ότι κρυπτονομίσματα συνέχισαν τη δραματική τους πτώση το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, με το bitcoin να χάνει σχεδόν το μισό της αξίας του από τότε που έφτασε στο υψηλό του Νοεμβρίου.
Το Bitcoin, το πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σε αγοραία αξία, υποχώρησε περίπου 8% το Σάββατο και διαπραγματεύθηκε λίγο πάνω από τα 35.000 δολάρια.
Να σημειωθεί νόμισμα έφτασε στο υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο.
Εν τω μεταξύ, το etherum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς, βυθίστηκε σχεδόν 10% για να διαπραγματευτεί περίπου 2.400 δολάρια.
Οι απώλειες σημειώθηκαν μετά την πτώση της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου 2022 στο χρηματιστήριο.

Οι ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων

Τα κρυπτονομίσματα και οι παραδοσιακές μετοχές υποχωρούν παράλληλα αυτόν τον μήνα, με τους επενδυτές να ανησυχούν για το πώς οι αναμενόμενες αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve θα επηρεάσουν την αγορά, όπως επισήμανε δημοσίευμα του Bloomberg το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022.

Αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού

Εν γένει η επένδυσης για το bitcoin θεωρείται ότι χρησιμεύει ως αντιστάθμιση έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού ως αποτέλεσμα κυβερνητικών κινήτρων, αλλά οι αναλυτές λένε ότι ο κίνδυνος είναι ότι μια πιο γερακινή Fed μπορεί να βγάλει τον αέρα από τα πανιά της αγοράς κρυπτογράφησης.
Υπάρχει επίσης ανησυχία ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα καταπολεμήσουν περαιτέρω τα ψηφιακά νομίσματα.

Έρχεται κύμα απαγορεύσεων;

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας πρότεινε την απαγόρευση της χρήσης και της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.
Αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι αποτελεί απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την ευημερία των πολιτών και την κυριαρχία της νομισματικής πολιτικής.
Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν επίσης περιορίσει ορισμένες πτυχές της αγοράς.

Ιστορικά στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg, με τη χθεσινή πτώση, το bitcoin απώλεσε πάνω από το 50% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που είχε αγγίξει τον Νοέμβριο.
Η πτώση αυτή έχει «εξαϋλώσει» πάνω από 600 δισ. δολάρια από την εμπορική του αξία, ενώ συνολικά από την αγορά των κρυπτονομισμάτων έχουν χαθεί πάνω από 1 τρισ. δολάρια.
Αν και κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί πολύ μεγαλύτερες ποσοστιαίες πτώσεις τόσο για το Bitcoin όσο και για την αγορά των κρυπτονομισμάτων συνολικά, ωστόσο αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί ποτέ σε όρους δολαρίου και για το Bitcoin και για την αγορά συνολικά, σύμφωνα με την Bespoke Investment Group.
Bitcoin falls below $38,000 for the first time in six months | Crypto News  | Al Jazeera
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898