Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Επενδυτές κρυπτονομισμάτων μήνυσαν την Kim Kardashian για… παραπλάνηση

Επενδυτές κρυπτονομισμάτων μήνυσαν την Kim Kardashian για… παραπλάνηση

Η Kardashian προκάλεσε σάλο πέρυσι όταν έκανε μια ανάρτηση στο Instagram προωθώντας το EthereumMax

Η Kim Kardashian και ο Floyd Mayweather κατηγορούνται ότι παραπλάνησαν τους επενδυτές όταν προωθούσαν ένα ελάχιστα γνωστό κρυπτονόμισμα που ονομάζεται EthereumMax στα εκατομμύρια των οπαδών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια ομαδική αγωγή που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Κεντρικής Περιφέρειας της Καλιφόρνια κατηγορεί τους διασημότερους υποστηρικτές του EthereumMax ότι συνεργάζονται για να διογκώσουν τεχνητά την τιμή του token κάνοντας «ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις» σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το επίμαχο post

Η Kardashian προκάλεσε σάλο πέρυσι όταν έκανε μια ανάρτηση στο Instagram προωθώντας το EthereumMax.
"Είστε παιδιά στην κρυπτογράφηση;;;" έγραψε η Kardashian.
"Δεν πρόκειται για οικονομική συμβουλή, αλλά για να μοιραστώ όσα μου είπαν οι φίλοι μου για το Ethereum Max!"
Η Kardashian συμπεριέλαβε το hashtag #ad στο μήνυμα, υπονοώντας ότι πληρώθηκε για να το προωθήσει.
Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο πληρώθηκε, αν και οι εκτιμήσεις έχουν τοποθετήσει την αμοιβή της ανά χορηγούμενη ανάρτηση στο Instagram στην περιοχή από 500.000 έως 1 εκατομμύριο δολάρια.

Οι κινήσεις του Mayweather

Εν τω μεταξύ, ο Mayweather ενέκρινε το token στον αγώνα πυγμαχίας του με τον αστέρα του YouTube, Logan Paul.
Το EthereumMax έγινε δεκτό ως πληρωμή για τα εισιτήρια στην εκδήλωση, μια κίνηση που ισχυρίζεται η αγωγή αύξησε απότομα τους όγκους συναλλαγών.
Ο Mayweather προώθησε επίσης το EthereumMax σε ένα σημαντικό συνέδριο bitcoin στο Μαϊάμι και στη συνέχεια αποδοκιμάστηκε.

Οι ακόλουθοι των διασημοτήτων

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο ενάγων Ryan Huegerich, κάτοικος Νέας Υόρκης, και άλλοι επενδυτές που αγόρασαν EthereumMax μεταξύ 14 Μαΐου 2021 και 17 Ιουνίου 2021, υπέστησαν ζημίες ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των διασημοτήτων.
Το EthereumMax έχει χάσει περίπου το 97% της αξίας του από τις αρχές Ιουνίου, με αποτέλεσμα ορισμένοι επενδυτές να το χαρακτηρίσουν ως ένα σύστημα όπου οι απατεώνες προσπαθούν να αυξήσουν την τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου μέσω ψευδών ή παραπλανητικών δηλώσεων.
Το EthereumMax «δεν έχει καμία σύνδεση» με το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, ανέφερε η αγωγή, προσθέτοντας ότι το όνομα του φαίνεται να είναι μια προσπάθεια παραπλάνησης των επενδυτών να πιστέψουν ότι είναι μέρος του δικτύου Ethereum.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης