Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κάτω από τις 40 χιλ. δολ. το Bitcoin - Πλησιάζει ο Σταυρός του Θανάτου ενώ η Goldman «βλέπει» 4 αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ

Κάτω από τις 40 χιλ. δολ. το Bitcoin - Πλησιάζει ο Σταυρός του Θανάτου ενώ η Goldman «βλέπει» 4 αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ
Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα τόσο για το Bitcoin, που «έχασε» τις 40.000 δολ.
Σχετικά Άρθρα

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα για το Bitcoin, που «έχασε» τις 40.000 δολ., με την τάση να είναι καθοδική… 
Το πρώτο τη τάξει βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 6%, στα 39.774 δολάρια, στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης, διευρύνοντας τις απώλειές του σχεδόν στο 14% από την έναρξη του 2022.
Το Ether σημείωσε επίσης πτώση, ενώ ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto υποχώρησε για τέταρτη διαδοχική μέρα.
Σύμφωνα με πλειάδα αναλυτών, ο «σταυρός του θανάτου», ο οποίος πλησιάζει ολοένα και περισσότερα, θα χτυπήσει τα κρυπτονομίσματα.
Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος όρος των 50 ημερών αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, κάτι το οποίο, σύμφωνα με το εν λόγω τεχνικό σημείο, προιωνίζεται πως το Bitcoin θα «πέσει» στα 35.000 δολ.

Τι αναφέρουν οι αναλυτές

Μάλιστα, ο γνωστός crupto investor Michael Edward Novogratz έκανε λόγο ακόμα και τις 32.000 δολ. βραχυπρόθεσμα... 
«Τα κρυπτονομίσματα είναι πιθανό να παραμείνουν υπό πίεση καθώς η Fed μειώνει τις ενέσεις ρευστότητας», δήλωσε στο Bloomberg ο Jay Hettfield, διευθύνων σύμβουλος της Infrastructure Capital Advisors.
«Το bitcoin θα μπορούσε να τελειώσει το 2022 κάτω από τα 20.000 δολάρια.
«Η αυστηρότερη πολιτική της Fed επηρεάζει όχι μόνο τα επιτόκια, αλλά και το ασφάλιστρο κινδύνου, καθώς η Fed αποσύρει κεφάλαια από τις κεφαλαιαγορές.
Ο Μike MacGlon της Bloomberg Intelligence παρατηρεί πως οι 40.000 δολ. είναι ένα σημαντικό επίπεδο στήριξης για το Bitcoin, ωστόσο εκτιμά ότι το Bitcoin θα βγει τελικά μπροστά, καθώς ο κόσμος γίνεται όλο και περισσότερο ψηφιακός.
Η Noel Arcesson της Genesis Global Trading δήλωσε ότι η πτώση του Bitcoin φαίνεται να οφείλεται περισσότερο στους βραχυπρόθεσμους traders.

Tι υποστηρίζει η Goldman Sachs

Φυσικά, το κλίμα δεν είναι καλό για τα κρυπτονομίσματα, με πτωτικό καταλύτη τη νέα πιο αυστηρή νομισματική που προανήγγειλε η Fed.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Goldman Sachs αναφέρει ότι με ανάλυσή της ότι η Fed πιθανότατα θα αυστηροποιήσει και άλλο την πολιτική της, αυξάνοντας τα επιτόκια τέσσερις φορές φέτος και ξεκινώντας τη διαδικασία μείωσης του ισολογισμού της τον Ιούλιο, αν όχι νωρίτερα.
Η ταχεία πρόοδος στην αμερικανική αγορά εργασίας και τα επιθετικά σήματα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) στις 14-15 Δεκεμβρίου υποδηλώνουν την ταχύτερη εξομάλυνση, δήλωσε ο Jan Hatzius της Goldman Sachs.
«Ως εκ τούτου, βλέπουμε επιτάχυνση της μείωσης του ισολογισμού της Federal Reserve τον Ιούλιο, από τον Δεκέμβριο που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, με τους κινδύνους να κλίνουν προς την ακόμη προηγούμενη πλευρά», είπε ο Hatzius.
«Με τον πληθωρισμό να είναι πιθανότατα πολύ πάνω από τον στόχο σε εκείνο το σημείο, δεν πιστεύουμε πλέον ότι η έναρξη της μείωσης θα υποκαταστήσει μια τριμηνιαία αύξηση των επιτοκίων.
Συνεχίζουμε να βλέπουμε τις αυξήσεις τον Μάρτιο, τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο και τώρα έχουμε προσθέσει μια ακόμη τον Δεκέμβριο».
Έτσι, η πρόβλεψη της Goldman Sachs για το επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητη στο 2,5% -2,75%.
Falling U.S. jobless rate, rising wages illustrate tight labor market
Σε αυτό το κλίμα, το Bitcoin σημειώνει πτώση -2%, στα 39.000 δολ., τις τελευταίες 24 ώρες.

Σταυρός θανάτου

Αν μη τι άλλο, λοιπόν, η τιμή του Bitcoin υφίσταται μια δραστική πτώση – κάτι το οποίο μπορεί να φέρει το κρυπτονόμισμα λίγο πιο κοντά σε «σταυρό θανάτου».
Οι «αρκούδες», αρκετά δυνατές για αρκετό καιρό, επιδεικνύουν τη δύναμή τους και τραβούν την τιμή προς τα κάτω.
Αλλά τι πρέπει να περιμένουν οι traders από το επικείμενο «Death Cross»;
Η Coinpedia είχε αναφέρει ότι η τιμή του BTC μπορεί να φτάσει τα 70.000 δολ., αυξανόμενη περισσότερο από 50%.
Το asset αναμένεται να παραμείνει σιωπηλό το α’ εξάμηνο του 2022.
Και ως εκ τούτου σε αυτούς τους καιρούς, τα DeFi tokens, τα NFT και τα meme coins αναμένεται να ευδοκιμήσουν.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι πτωτικές εκτιμήσεις για το περιουσιακό στοιχείο δικαιώνονται με τον επερχόμενο «σταυρό θανάτου».
Και το κύριο μέλημα είναι ότι το γεγονός συμβαίνει για 2η φορά μέσα σε μόλις 7 μήνες.
Ο προηγούμενος σταυρός θανάτου είχε μειώσει την τιμή του BTC κατά σχεδόν 30%, ενώ ο αντίκτυπος του γεγονότος προηγήθηκε 4 ή 5 ημέρες.
Παρόμοιο σενάριο παρατηρήθηκε με το γεγονός του «Χρυσού Σταυρού», που είχε συμβεί κάπου στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Αναμφίβολα το περιουσιακό στοιχείο αυξήθηκε, ωστόσο ο αντίκτυπος φάνηκε γρήγορα, καθώς έφτασε σε ιστορικά υψηλά.
Συνολικά, η τιμή του Bitcoin εκπέμπει ένα εξαιρετικά πτωτικό σήμα, με τάση να πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Ο σταυρός του θανάτου αναμένεται να συμβεί κάπου μεταξύ 12 Ιανουαρίου 2022 και 14 Ιανουαρίου 2022 και, αν το μοτίβο επαναληφθεί, δεν αποκλείονται τα 35.000 δολ. 
KQT2NXCO2JALPOWOOJZFMYTOEQ.png
Aμφίβολος δείκτης

Τούτου λεχθέντος, οι προηγούμενες επαληθεύσεις του εν λόγω δείκτη ως παράγοντα πρόβλεψης των bear markets αφήνουν ανάμεικτα συναισθήματα...
Σύμφωνα με έρευνα της Kraken, πολλά από τα προηγούμενα «Death Crosses» στο Bitcoin, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρατηρήθηκαν το 2014 και το 2018, συνέπεσαν είτε με ένα sell off τις ημέρες που ακολούθησαν είτε με μια συνεχιζόμενη μακροοικονομική πτωτική τάση που επιβεβαίωσε μια καθοδική αγορά.
Ωστόσο, οι «σταυροί θανάτου» που σημειώθηκαν τον Ιούνιο του 2021, στα τέλη Μαρτίου 2020 και τον Οκτώβριο του 2019 ήταν «παγίδες αρκούδας» ή «ψευδή σήματα».
Μετά το consolidation που παρατηρήθηκε κατά τον σταυρό θανάτου στα μέσα Ιουνίου 2021 ακολούθησε μια νέα bull market.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης