Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Οι κορυφαίες προβλέψεις για τα κρυπρονομίσματα το 2022 - Το Bitcoin στα 100 χιλ. δολ. - Ο πόλεμος του Ethereum θα συνεχιστεί

Οι κορυφαίες προβλέψεις για τα κρυπρονομίσματα το 2022 - Το Bitcoin στα 100 χιλ. δολ. - Ο πόλεμος του Ethereum θα συνεχιστεί
Οι έξι κορυφαίες προβλέψεις για τα κρυπρονομίσματα το 2022
Σχετικά Άρθρα

Το 2021 ήταν μια άγρια χρονιά για τα κρυπτονομίσματα.
Παρά την πρόσφατη βουτιά του bitcoin, για παράδειγμα, η τιμή του εξακολουθεί να έχει αυξηθεί περισσότερο από 70% τις τελευταίες 52 εβδομάδες.
Το πιο σημαντικό, το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου, όχι μόνο στην αποτίμηση - σήμερα η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων υπολογίζεται στα 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, υπερδιπλάσια πριν από ένα χρόνο - αλλά και στην αυξανόμενη αποδοχή τους.
Μια ενδιάμεση έρευνα υπολόγισε ότι υπήρχαν 221 εκατομμύρια κάτοχοι κρυπτονομισμάτων, υπερδιπλάσιος αριθμός από τον Ιανουάριο του 2020.
Το 2021 το Ελ Σαλβαδόρ κήρυξε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα και αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, έχουν εκδώσει κάποια μορφή ETF που βασίζονται σε Bitcoin.
Την ίδια στιγμή, υπήρξαν επίσης σοβαρές αντιδράσεις κατά των κρυπτονομισμάτων.
Η Κίνα ήταν μια από τις πιο σαφείς χώρες στην καταστολή, τόσο εκδιώκοντας τους εξορύκτες κρυπτονομισμάτων όσο και απαγορεύοντας τις περισσότερες συναλλαγές κρυπτονομισμάτων για τους πολίτες της που ξεπερνούν τα δισεκατομμύρια.
Η Ινδία εξετάζει παρόμοια μέτρα.
Και ακόμη και εκεί όπου οι κυβερνήσεις δεν τείνουν να απαγορεύσουν τα κρυπτονομίσματα, το 2021 ήταν μια χρονιά σκεπτικισμού σχετικά με την αποστράγγιση ενέργειας και, επομένως, τις επιπτώσεις στο κλίμα, που δυνητικά δημιουργεί το κρυπτογράφηση.

Δεδομένων αυτών των αντικρουόμενων σημάτων, τι επιφυλάσσει το 2022;

Ελ Σαλβαδόρ

Θα δούμε περαιτέρω πρόοδο στην υιοθέτηση βασικών κρυπτονομισμάτων.
Μπορεί να μην έχουν πάντα τη μορφή νόμιμου χρήματος, αλλά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο τα κρυπτονομίσματα επειδή οι πελάτες απαιτούν να είναι μέρος του χαρτοφυλακίου τους.
Πολλές τράπεζες και εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα κάνουν τη συνεργασία με τα κρυπτονομίσματα έναν τρόπο προσέλκυσης και διατήρησης πελατών.

Επέκταση σε δευτερογενείς αγορές ή αγορές παραγώγων

Τον Φεβρουάριο, η Canada's Purpose Investments κυκλοφόρησε αυτό που ισχυρίζεται ότι ήταν τα πρώτα ETF στον κόσμο που βασίζονται σε bitcoin.
Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, έχει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση.
Δεν υπάρχει λόγος να μην γίνει αυτό και σε αγορές εκτός των ΗΠΑ.
Και παρόλο που ήταν απρόθυμη να το κάνει, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα μπορούσε να εγκρίνει ένα ETF bitcoin ή κρυπτονομισμάτων το 2022.
Οι μεμονωμένοι επενδυτές είναι επίσης όλο και πιο πιθανό να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν κέρδη σε ένα χαρτοφυλάκιο κρυπτογράφησης, παρά τους κινδύνους, και να δανειστούν έναντι αυτού, επεκτείνοντας το οικοσύστημα κρυπτογράφησης.

Ο πόλεμος του Ethereum θα συνεχιστεί

Ένας συναρπαστικός ανταγωνισμός αναπτύχθηκε τους τελευταίους μήνες μεταξύ του Ethereum και αρκετών κρυπτονομισμάτων και blockchain που παρουσιάζονται ως πιο γρήγορες και φθηνότερες.
Το επιχείρημα μπορεί να μην επιλυθεί μόνο του το 2022, αλλά οι έξυπνοι επενδυτές είναι πιθανό να εξισορροπήσουν τα χαρτοφυλάκια τους για να μειώσουν το ρίσκο.

Το τέλος των Big Tech, προς το παρόν

Το 2021 ήταν μια χρονιά αξιοσημείωτης υποχώρησης από τους τεχνολογικούς κολοσσούς που κάποτε ονειρευόντουσαν την κυριαρχία των κρυπτονομισμάτων.
Η Meta, παλαιότερα γνωστή ως Facebook, ασχολείται για χρόνια σχετικά με το ψηφιακό τους νόμισμα, που τώρα ονομάζεται Diem.
Η πρόσφατη αποχώρηση του επικεφαλής κρυπτονομισμάτων της Meta, D. Marcus, εγγυάται ότι ακόμα κι αν ο Diem τελικά λανσαριστεί αυτό θα αργήσει αρκετά.
Αυτή η αναχώρηση ακολουθεί την ανακοίνωση της Google τον Οκτώβριο ότι δεν θα συνεχίσει τα φιλόδοξα σχέδιά της για μια ολοκληρωμένη υπηρεσία πληρωμών και τραπεζών.
Η αποχώρηση των εταιρειών τεχνολογίας θα πρέπει να αποτελεί μια ευκαιρία ανάπτυξης για τα υπάρχοντα κρυπτονομίσματα και τα σταθερά νομίσματα.

Οι κυβερνητικές αντιδράσεις θα συνεχιστούν

Είναι μπερδεμένο, αλλά όσο περισσότερο ο κόσμος θέλει κρυπτονομίσματα, τόσο περισσότερες κυβερνήσεις θέλουν να το καταπολεμήσουν.
Τεχνολογικά, η απαγόρευση της κρυπτογράφησης είναι σχεδόν αδύνατη, αλλά οι κυβερνήσεις μπορούν να δυσκολέψουν πολύ τους πολίτες τις συναλλαγές τους (για παράδειγμα, αρνούμενοι τις άδειες χρήσης σε χρηματιστήρια).
Στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, να περιμένετε περισσότερο έλεγχο σχετικά με τις κλιματικές επιπτώσεις της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Ευμετάβλητη ανάπτυξη για τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα

Μερικές φορές το crypto rollercoaster μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από το γεγονός ότι, συνολικά, η αγορά για τα μεγαλύτερα νομίσματα είχε ανέβει πολύ το 2021.
Δεν υπάρχει προφανής λόγος να πιστεύουμε ότι το μοτίβο θα αλλάξει το 2022.
Ο Bill Barhydt, Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Abra και ένας γνωστός ταύρος του bitcoin, λέει ότι το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 100.000 δολάρια το 2022. Αυτό είναι φιλόδοξο αλλά σχεδόν τρελό.
Αυτό που πρέπει να αποδεχτούν οι επενδυτές και οι επίδοξοι επενδυτές είναι ότι θα μπορούσε επίσης να μειώσει άλλο 20% στο μακρύ ταξίδι του σε αυτό το ύψος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης