Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ποια μετοχή εκτοξεύθηκε σχεδόν 7.000% λόγω... bitcoin

Ποια μετοχή εκτοξεύθηκε σχεδόν 7.000% λόγω... bitcoin
H είσοδος της Jasmine Technology Solution στην εξόρυξη crypto έχει οδηγήσει τη μετοχή σε ξέφρενο ράλι
Σχετικά Άρθρα

Ένα ξέφρενο ράλι πυροδοτήθηκε στη μετοχή μιας τεχνολογικής εταιρείας της Ταϊλάνδης, μετά την αποκάλυψη ότι θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στην εξόρυξη Bitcoin, με το εκρηκτικό ράλι να εκπλήσσει ακόμη και και τον πρόεδρο της εταιρείας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η μετοχή της Jasmine Technology Solution Pcl έχει υπερτριπλασιαστεί από τότε που ανακοινώθηκε το σχέδιο στα τέλη Ιουλίου, αν και η είσοδος στο project των κρυπτονομισμάτων δεν έχει ακόμη αποφέρει σημαντικά κέρδη για την εταιρεία.
Από την αρχή τoυ έτους, η άνοδος της μετοχής είναι σχεδόν 7.000%, η μεγαλύτερη μεταξύ των εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου, με τη χρηματιστηριακή αξία να φτάνει τα 2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.
«Η ισχυρή ανταπόκριση των επενδυτών ξεπέρασε τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο πρόεδρος Soraj Asavaprapha.
«Επικρατεί αισιοδοξία για τη νέα μας κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μόνο την αρχή».

bitcoin_rally.jpg

Ενθουσιασμός για τα crypto

Η Jasmine Technology είναι μόνο μία από τις πολλές εταιρείες της Ταϊλάνδης στην αρένα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Η εταιρεία κατασκευής καταναλωτικών συσκευών AJ Advance Technology Pcl αυτό το μήνα ανακοίνωσε την εναρκτήρια επένδυσή της στην εξόρυξη Bitcoin.
Η Siam Commercial Bank Pcl και η Kasikornbank Pcl έχουν επίσης μερίδια σε νεοφυείς επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων.
Ο ενθουσιασμός για τα προϊόντα κρυπτογράφησης, ειδικά μεταξύ των νέων επενδυτών, έχει οδηγήσει τις συναλλαγές σε τοπικά αδειοδοτημένα χρηματιστήρια σε μια σειρά από νέα υψηλά ρεκόρ - ωθώντας τις ρυθμιστικές αρχές να προτείνουν αυστηρότερους κανόνες.
Η Jasmine Technology έχει δημιουργήσει μόνο οκτώ Bitcoin από τις 325 μηχανές εξόρυξής της από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία της πριν από λίγους μήνες.
Ο Soraj αναμένει ότι το επόμενο έτος θα είναι καλύτερο λόγω των σχεδίων για επένδυση 98 εκατ. δολαρίων σε έως και 7.000 νέες συσκευές.
Τα έσοδα από τις εξορυκτικές δραστηριότητες θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας μέχρι τα τέλη του 2022, είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης