Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το διατραπεζικό δίκτυο SWIFT θέλει να αξιοποιήσει τα κρυπτονομίσματα

Το διατραπεζικό δίκτυο SWIFT θέλει να αξιοποιήσει τα κρυπτονομίσματα
Το SWIFTεπιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών για χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ανάμεσα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Το παγκόσμιο δίκτυο διατραπεζικών μηνυμάτων SWIFT σχεδιάζει να διερευνήσει το πώς θα υποστηρίξει διαλειτουργικότητα στην αγορά περιουσιακών στοιχείων με token.
Ειδικότερα, η Κοινότητα για την Παγκόσμια Διατραπεζική Οικονομική Επικοινωνία (αγγλικά: SWIFT) σχεδιάζει μια σειρά από βήματα για τη βελτίωση του περιβάλλοντος ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των συμμετεχόντων και των συστημάτων στο οποίο αλληλεπιδρούν κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής ψηφιακών assets.
Στις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν θα χρησιμοποιηθούν ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDC), καθώς και συνήθεις μορφές πληρωμής.
Σημειώνεται πως οργανισμός SWIFT, ο οποίος συνδέει περισσότερα από 11.000 ιδρύματα, στοχεύει στην υποστήριξη διαδικασιών έκδοσης, παράδοσης έναντι πληρωμής και εξαργύρωσης, δείχνοντας πώς θα μπορούσε να υποστηρίξει «μια αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων χωρίς τριβές και χωρίς προβλήματα».
Ακολουθώντας το παράδειγμα του κόσμου της κρυπτογράφησης, οι τράπεζες και οι εταιρείες κινητών αξιών προσφέρουν υπηρεσίες με τις οποίες κλάσματα περιουσιακών στοιχείων πωλούνται ως ψηφιακά assets για την επίτευξη μεγαλύτερης ρευστότητας και προσβασιμότητας.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως το SWIFTεπιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών για χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ανάμεσα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε παγκόσμια κλίμακα, παρέχοντας ένα ασφαλές, τυποποιημένο και αξιόπιστο περιβάλλον.
Η SWIFT παρέχει επίσης υπηρεσίες λογισμικού σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που προορίζονται κυρίως για χρήση στο SWIFTNet δίκτυο.
O Κωδικός Ταυτοποίησης Επιχείρησης (BIC) (πρωτύτερα Κωδικός Ταυτοποίησης Τράπεζας), όπως ορίζεται από το πρότυπο ISO 9362, έχει πλέον τη δημοφιλή ονομασία «SWIFT Code».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης