Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

ΒοΕ: Γιατί σχεδιάζει αυστηρότερο παγκόσμιο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα

ΒοΕ: Γιατί σχεδιάζει αυστηρότερο παγκόσμιο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα
Η κεντρική τράπεζα θεωρεί ότι μπορούν να γίνει η έκθεση σε αυτά επικίνδυνη καθώς συνδέονται ολοένα και περισσότερο με το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό δίκτυο
Σχετικά Άρθρα

Η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) αντιμετωπίζει δυσκολίες όσον αφορά την εύρεση των πληροφοριών που χρειάζεται για τη θεσμική έκθεση στα κρυπτονομίσματα και σχεδιάζει να επιταχύνει τον ρυθμό των διεθνών συνομιλιών για τη θέσπιση ρυθμιστικού καθεστώτος για τα περιουσιακά στοιχεία, ανέφεραν οι Sunday Times , την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021.
Ο αυξανόμενος αριθμός τραπεζών που προσφέρουν συναλλαγές και φύλαξη κρυπτονομισμάτων σε πελάτες απαιτεί παγκόσμιους κανόνες για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σύμφωνα με τη Sarah Breeden, εκτελεστική διευθύντρια της BOE για τη στρατηγική και τον κίνδυνο χρηματοοικονομικής σταθερότητας, ανέφερε η εφημερίδα.

Συνεργασία με τους G20

Η συλλογή των απαραίτητων δεδομένων δεν είναι κάτι που το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να επιτύχει μόνο του, σημείωσε.
Θα χρειαστεί συνεργασία μέσω του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενός οργανισμού του G-20 που κάνει συστάσεις σχετικά με τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ανησυχία

Η BOE έχει επανειλημμένα δηλώσει, ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν αποτελεί επί του παρόντος απειλή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Εξέφρασε, ωστόσο, ανησυχία ότι ο ρυθμός ανάπτυξης σημαίνει ότι θα μπορούσαν να γίνουν πιο επικίνδυνα καθώς συνδέονται ολοένα και περισσότερο με το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό δίκτυο.

Sundau.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης