Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Panetta (ΕΚΤ): Τα κρυπτονομίσματα δεν είναι κοινωνικά και οικονομικά χρήσιμα

Panetta (ΕΚΤ): Τα κρυπτονομίσματα δεν είναι κοινωνικά και οικονομικά χρήσιμα
Τα Crypto δεν έχουν δείξει σημάδια πώς ωφελούν την κοινωνία ή την ευρύτερη οικονομία, δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Fabio Panetta,

Τα Crypto δεν έχουν δείξει σημάδια πώς ωφελούν την κοινωνία ή την ευρύτερη οικονομία, δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Fabio Panetta, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Αν και οι υπερασπιστές των Crypto συχνά χαιρετίζουν την ικανότητα των κρυπτονομισμάτων να εξυπηρετούν ένα μέρος του πληθυσμού «χωρίς τράπεζα» ή να αφαιρούν τον μεσάζοντα, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως τα περιουσιακά στοιχεία σε crypto έχουν εκτελέσει ή εκτελούν, χρήσιμες λειτουργίες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
«Δεν χρησιμοποιούνται, σε γενικές γραμμές, για πληρωμές σε επίπεδο λιανικής ή χονδρικής, δεν χρηματοδοτούν την κατανάλωση ή επενδύσεις και δεν παίζουν κανένα ρόλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγές», δήλωσε ο Panetta σε ομιλία του στη Ρώμη.
Οι κεντρικές τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο ενισχύουν τις προσπάθειες τους να διαμορφώσουν ένα κανονιστικό πλαίσιο για τα crypto όπως το Bitcoin, του οποίου η αυξανόμενη δημοφιλία συνιστά μια ενδεχόμενη απειλή στα υφιστάμενα νομισματικά καθεστώτα.
Αρκετές κεντρικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η ΕΚΤ, αντιδρούν εξετάζοντας το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε έκδοση των δικών τους ψηφιακών νομισμάτων, σε μια προσπάθεια να ακολουθήσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις.
Ο Panetta άσκησε κριτική στις πρωτοβουλίες των crypto «για το τεράστιο μέγεθος της μόλυνσης και της ζημιάς στο περιβάλλον», καθώς και για τον ρόλο που παίζουν στη χρηματοδότηση εγκληματικών δραστηριοτήτων και στη φοροαποφυγή.
«Συνολικά, είναι δύσκολο να δει κανείς κάποιο λόγο που να δικαιολογεί την ύπαρξη των κρυπτο στο χρηματοοικονομικό περιβάλλον», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης