Κρυπτονομίσματα

To Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει τη δημιουργία της πρώτης «Bitcoin City» με υποδομές αξίας 17,7 δισ. δολ.

To Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει τη δημιουργία της πρώτης «Bitcoin City» με υποδομές αξίας 17,7 δισ. δολ.
Η χώρα της Λατινικής Αμερικής τον Σεπτέμβριο 2021 έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε το bitcoin ως νόμιμο χρήμα
Σχετικά Άρθρα

Το Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει να χτίσει την πρώτη «Bitcoin City» στον κόσμο, που θα χρηματοδοτηθεί από ομόλογα που υποστηρίζονται από bitcoin, δήλωσε ο πρόεδρος Nayib Bukele το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, διπλασιάζοντας το στοίχημά του να αξιοποιήσει το κρυπτονόμισμα για να τροφοδοτήσει τις επενδύσεις στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021.
Μιλώντας σε εκδήλωση για το κλείσιμο μιας εβδομαδιαίας προώθησης του bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ, ο Bukele δήλωσε ότι η πόλη που σχεδιάζεται στην ανατολική περιοχή της La Union θα τροφοδοτείται με γεωθερμική ενέργεια από ένα ηφαίστειο και δεν θα επιβάλει φόρους στους κατοίκους της εκτός από τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ).

Ενέργεια από ηφαίστειο και υποδομές

«Επενδύστε εδώ και κερδίστε όσα λεφτά θέλετε», είπε ο Bukele στα αγγλικά, ντυμένος στα λευκά και φορώντας ανάποδα ένα καπέλο του μπέιζμπολ, στο παραλιακό θέρετρο της Μιζάτα.
«Πρόκειται για μια πλήρως οικολογική πόλη που λειτουργεί και τροφοδοτείται ενεργειακά από ένα ηφαίστειο».
Ο μισός από τον ΦΠΑ που θα επιβληθεί θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση των ομολόγων που εκδόθηκαν για την οικοδόμηση της πόλης και το άλλο μισό θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή υπηρεσιών όπως η συλλογή απορριμμάτων, όπως ισχυρίστηκε ο Bukele, εκτιμώντας ότι η δημόσια αυτή υποδομή θα κοστίσει περίπου 300.000 bitcoins ή 17,7 δισ. δολ.
Το Ελ Σαλβαδόρ τον Σεπτέμβριο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε το bitcoin ως νόμιμο χρήμα.

Η δυσπιστία και ο... Μέγας Αλέξανδρος

Αν και ο Bukele παραμένει δημοφιλής πρόεδρος, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι κάτοικοι του Σαλβαδόρ είναι δύσπιστοι σχετικά με την αγάπη του για το bitcoin και η ξαφνική εισαγωγή του στην οικονομική ζωή της χώρας έχει πυροδοτήσει διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης.
Παρομοιάζοντας το σχέδιό του με πόλεις που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Μέγας Αλέξανδρος δήλωσε ότι η Bitcoin City θα εκτείνεται κυκλικά, θα έχει αεροδρόμιο, οικιστικές και εμπορικές περιοχές και θα διαθέτει μια κεντρική πλατεία σχεδιασμένη να μοιάζει με σύμβολο… bitcoin από τον αέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης