Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Shiba Inu έχει σημειώσει πτώση άνω του 50% από το ιστορικό υψηλό του - Τι έπεται στη συνέχεια

Το Shiba Inu έχει σημειώσει πτώση άνω του 50% από το ιστορικό υψηλό του - Τι έπεται στη συνέχεια
Σε κίνδυνο το Shiba Inu...

Περισσότερο από 50% της αποτίμησής του έχει χάσει το κρυπτονόμισμα Shiba Inu (SHIB), τρεις εβδομάδες από τα ιστορικά υψηλά του τον Οκτώβριο του 2021.
Το SHIB την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές «έπεφτε» στα 0,00008854 δολ.
Ορισμένοι αναλυτές σημείωσαν ότι μια απότομη υποχώρηση ήταν αναπόφευκτη, δεδομένου ότι η τιμή του είχε εκτοξευθεί περισσότερο από 1.100% από την 1η Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, ο John Wick χαρακτήρισε τη συνεχιζόμενη διόρθωση της τιμής της SHIB ως «topping signal», υπονοώντας ότι θα έλθουν και άλλα sell off.

«Buying the dips»

Διακυμάνσεις στις τιμές 50% και άνω δεν είναι ασυνήθιστες στην αγορά κρυπτονομισμάτων.
Για παράδειγμα, το Bitcoin (BTC) είχε πέσει από περίπου τις 65.000 δολ. στις 30.000 δολ., ωστόσο στη συνέχεια όχι μόνο ανέκαμψε, αλλά σημείωσε και ιστορικό υψηλό.
Στον πυρήνα αυτής της αύξησης δέσποζε ένα καλά δομημένο αφήγημα περί αντιστάθμισης στον πληθωρισμό.
Σε ό,τι αφορά το Shiba Inu, το βασικό αφήγημα είναι η… κοινότητα, όπως δήλωσε ένας από τους πιο δημοφιλείς υποστηρικτές του νομίσματος, ο David Gokhshtein.
Ο ιδρυτής της Gokhshtein Media και διευθύνων σύμβουλος του PAC Protocol υπενθύμισε ότι η απόδοση της Shiba Inu οφείλεται στην υποστήριξη της κοινότητας, παρά την απουσία σημαντικών κεφαλαίων από θεσμικούς ή δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες.

Ανοδικές προοπτικές

Ωστόσο, το συνεχιζόμενο sell off στην τιμή του Shiba Inu έχει θολώσει τις προσδοκίες.
Πολλοί κάνουν λόγο για φυσιολογική διόρθωση, που θα φέρει ισχυρή άνοδο (bull flag).
Το μοτίβο μοιάζει με ένα κανάλι/ορθογώνιο με κλίση προς τα κάτω που αντιπροσωπεύεται από δύο παράλληλες γραμμές τάσης που πέφτουν.
f2b38042-cc67-48b6-bb3e-a67b63c05a6b.png
Συνήθως, οι bull flags έχουν ως αποτέλεσμα η τιμή να ξεφεύγει από την ανώτατη γραμμή σε μήκος ίσο με το ύψος της προηγούμενης ανοδικής τάσης (που ονομάζεται κοντάρι σημαίας).
Με αυτά τα λόγια, η επόμενη προσπάθεια του SHIB να ξεπεράσει την ανώτατη γραμμή τάσης της «σημαίας» της, εάν συνοδεύεται από αύξηση του όγκου συναλλαγών, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της τιμής στο 0,00010000 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης