Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Συνεχίζεται το sell off για το Bitcoin, -15% από τα ιστορικά υψηλά - Οι «χρησμοί» Scaramucci και Raoul Pal

Συνεχίζεται το sell off για το Bitcoin, -15% από τα ιστορικά υψηλά - Οι «χρησμοί» Scaramucci και Raoul Pal
Οι αναλυτές παραθέτουν σειρές επί σειρών λόγων για το τρέχον selloff… αλλά κανείς δεν ξέρει…
Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα η διολίσθηση στην τιμή του Bitcoin, καθώς την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκεται στα 57.000 δολάρια – για πρώτη φορά από τα ιστορικά υψηλά που σημείωσε τον Οκτώβριο.
Το πρώτο τη τάξει βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα έχει να καταγράψει ανάλογη πτώση από τις 16 Μαΐου 2021.
Υπενθυμίζεται πως, αντίθετα με άλλα «παραδοσιακά» assets, τα κρυπτονομίσματα τυγχάνουν διαπραγμάτευσης και το Σαββατοκύριακο.
Ειδικότερα, το Bitcoin σημειώνει πτώση 4,2%, στα 57.614 δολ., δηλαδή υποχώρηση 15% από τα ιστορικά υψηλά των 68.991 δολαρίων.
Εύλογα, συμπαρεσυρθήκαν και τα altcoins.
Οι αναλυτές παραθέτουν σειρές επί σειρών λόγων για το τρέχον selloff, όπως για παράδειγμα οι νέοι περιορισμοί και ρυθμιστικές επιταγές που προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο Biden.
Σε αυτό το πλαίσιο, παράλληλα, αγωνιούν και προσπαθούν να διακρίνουν πού θα σταματήσει η βουτιά.
Στα σίγουρα, το Bitcoin έχει διασπάσει καθοδικά τη γραμμή του κινητού μέσου όρου των τελευταίων 50 ημερών.
Εάν το ψηφιακό νόμισμα βρεθεί στο 50% των κερδών του από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου, θα μπορούσε να φτάσει τα 54.500 δολ., που είναι το επόμενο σημαντικό επίπεδο υποστήριξης, δήλωσε ο Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς της Miller Tabak + Co.
Ωστόσο, εάν υπάρξει πτώση κάτω από τις 50.000 δολ., οι επενδυτές θα πρέπει να ανησυχούν, προσέθεσε.
Εν τω μεταξύ, το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα και εγγενές token του blockchain του Ethereum, έχει υποχωρήσει περίπου 13% από την περασμένη Κυριακή.
Για πολλούς, όμως, αυτή η βουτιά ήταν αναμενόμενη και είναι αποτέλεσμα μιας υγιούς διόρθωσης.
Από την άλλη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αισιοδοξούν πως τόσο για το Bitcoin όσο και για το Ethereum το selloff πλησιάζει στο τέλος του.
«Η υποχώρηση, αν και έντονη, δεν έχει επηρεάσει τους θετικούς ενδιάμεσους δείκτες μας» δήλωσε η Katie Stockton, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Fairlead Strategies, μιας ανεξάρτητης ερευνητικής εταιρείας που επικεντρώνεται στην τεχνική ανάλυση.
Η Stockton βλέπει τα 52.900 δολ. ως επίπεδο στήριξης για το νόμισμα, αλλά είπε επίσης ότι τα γραφήματα μπορεί να δείξουν «γραμμή άμυνας» κοντά στα 58.000 δολ.

Scaramucci (Skybridge Capital): Τιμή στόχος για το Bitcoin τα 500.000 δολάρια

Tα 500.000 δολάρια ανά νόμισμα έχει θέσει ως τιμή στόχο για το Bitcoin ο ιδρυτής της Skybridge Capital, Anthony Scaramucci.
Όπως είπε στο CNBC, η αγορά βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια ανάπτυξης.
Εάν οι εκτιμήσεις της CEO της Ark Invest Catherine Wood γίνουν πραγματικότητα και την περίοδο από τα τέλη του 2024 έως τα μέσα του 2025 υπάρξουν «ένα δισεκατομμύριο πορτοφόλια» στον κόσμο, τότε το bitcoin θα φτάσει στην τιμή των 500.000 δολ. ανά κέρμα.
«Η Wood διπλασίασε την τιμή στόχο του bitcoin, στα 500.000 δολάρια.
Εάν έχουμε δίκιο και οι εταιρείες συνεχίσουν να διαφοροποιούν τα χαρτοφυλάκιά τους, τότε οι θεσμικοί επενδυτές θα αρχίσουν να επενδύουν το 5% των κεφαλαίων τους σε bitcoin ή σε άλλα κρυπτονομίσματα.
Πιστεύουμε ότι η τιμή του bitcoin θα είναι δέκα φορές υψηλότερη από ό,τι είναι σήμερα».
Ο επικεφαλής της Skybridge Capital σημείωσε ότι, σύμφωνα με την JPMorgan, ο αριθμός των εκατομμυριούχων με κεφάλαια σε δολάρια ΗΠΑ είναι 49 εκατομμύρια.
Έτσι, δεν θα υπάρχουν αρκετά bitcoin για κάθε εκατομμυριούχο, επομένως αυτό το κρυπτονόμισμα είναι «μια ιδιοκτησία σε ιδιαίτερη σπάνη».
Ο Scaramucci προτείνει τη χρήση του bitcoin ως αντιστάθμιση έναντι του αναπτυσσόμενου πληθωρισμού και ως επένδυση σε πολλά υποσχόμενη τεχνολογία: «Συμβουλεύω τους ανθρώπους να κατέχουν μια μικρή ποσότητα bitcoin επειδή το κρυπτονόμισμα προσφέρει μια τεχνολογία που εξελίσσεται.
Το δεύτερο πράγμα που σας προσφέρει είναι αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού».
«Πολλοί επενδυτές δεν έχουν πειστεί για το Bitcoin.
Ωστόσο, είπε, ο Ray Dalio, ο Paul Tudor Jones και ο Stanley Druckenmiller έχουν μελετήσει το θέμα και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να έχουν κρυπτονομίσματα στο χαρτοφυλάκιό τους.

Raoul Pal: Να περιμένετε το «μονοπάτι του πόνου» τον Δεκέμβριο

Ωστόσο, ο πρώην hedge fund manager της Goldman Sachs και ιδρυτής της Real Vision, Raoul Pal, πιστεύει ότι οι ειδικοί κάνουν λάθος και ότι ο κύκλος της αγοράς κρυπτονομισμάτων δεν θα τελειώσει φέτος. Αλλά τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο δύσκολα στην πορεία.
Σε μια συνέντευξη της Real Vision την Τετάρτη, ο Pal προέβλεψε ότι το τρέχον bull run δεν θα τελειώσει τον Δεκέμβριο, όπως έκανε το 2015 και το 2017, και αντίθετα θα επεκταθεί σε κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον Pal, το Bitcoin και το Ether πιθανώς να καταρρεύσουν δύο φορές τους επόμενους έξι μήνες.
«Η εικασία μου είναι ότι πιθανότατα έχουμε ένα sell off τον Δεκέμβριο».
Την ίδια στιγμή, o γνωστός επενδυτής είπε ότι το επερχόμενο λανσάρισμα του Ethereum 2.0 και η πιθανή κυκλοφορία ενός ETF με υποκείμενο στοιχείο το Ether το πρώτο εξάμηνο του 2022 μπορεί να είναι καταλύτες για ένα τεράστιο ράλι.
«Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τείνουν να λαμβάνουν αποφάσεις κατανομής περιουσιακών στοιχείων ανά τρίμηνο και εικάζω ότι το τρίμηνο Ιανουάριος - Μάρτιος 2022 θα δούμε μια τεράστια εισροή κεφαλαίων».
«Όλοι κάνουν staking τα Εther τους.
Aυτό δημιουργεί μια απίστευτη ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης, όπου υπάρχει μόνο το 11% της συνολικής διαθέσιμης προσφοράς είναι διαπραγματεύσιμο.
Όλα τα άλλα νομίσματα είναι κλειδωμένα για staking», είπε, προσθέτοντας: «Τα παραπάνω σημαίνουν ότι είναι πιθανό να δούμε έναν εκτεταμένο κύκλο. Νομίζω ότι θα εκτείνεται μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, και αυτό θα ήταν μια νέα φάση».
Το Bitcoin δημιουργήθηκε το 2008 και, μέχρι στιγμής, έχει κινηθεί σε κύκλους αγοράς περίπου τεσσάρων ετών σε ό,τι αφορά το halving, δηλαδή όταν η ανταμοιβή του μπλοκ εξόρυξης μειώνεται στο μισό, περιορίζοντας την προσφορά σε Bitcoin.
To halving σημειώθηκε το 2012 και το 2016, με το τελευταίο να καταγράφεται τον Μάιο του 2020.
Ενώ το Bitcoin έχει αυξηθεί 7,3 φορές από τότε, ένας μεγάλος αριθμός αναλυτών πιστεύει ότι με την επικρατούσα κατάσταση οι κύκλοι θα σταματήσουν να είναι κυρίαρχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης