Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

HΠΑ: Έως 28 δισ. δολ. σε φόρους θέλει να εισπράξει η κυβέρνηση Biden από τα κρυπτονομίσματα

HΠΑ: Έως 28 δισ. δολ. σε φόρους θέλει να εισπράξει η κυβέρνηση Biden από τα κρυπτονομίσματα
Το Κογκρέσο ενέκρινε νομοσχέδιο που επεκτείνει τη φορολογική βάση συμπεριλαμβάνοντας και την αγορά των κρυπτονομισμάτων

Έως και 28 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούν να εισπράξουν σε φόρους από την αγορά κρυπτονομισμάτων οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Ειδικότερα, το Κογκρέσο ενέκρινε νομοσχέδιο που επεκτείνει τη φορολογική βάση συμπεριλαμβάνοντας και την αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Στο σχέδιο νόμου, οι γερουσιαστές πρόσθεσαν μια διάταξη που εξισώνει τις εταιρείες εμπορίας κρυπτονομισμάτων με τους μεσίτες.
Μόλις υπογραφεί το νομοσχέδιο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων όπως το Coinbase θα αρχίσουν να θεωρούνται «μεσίτες» και θα πρέπει να αναφέρουν τις συναλλαγές των πελατών απευθείας στο IRS.
Τα Marketplaces θα πρέπει να συμπληρώσουν 1.099 φόρμες που θα αποκαλύπτουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις των χρηστών τους.
Προβλέπεται ότι χάρη στις νέες ρυθμίσεις, οι αρχές θα μπορούν να λάβουν 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους από τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.
Εύλογα, από τη μεριά τους, τα ανταλλακτήρια εξέφρασαν την ανησυχία ότι ο νέος νόμος θα μπορούσε να διώξει του χρήστες προς εναλλακτικές αγορές, π.χ. επικυρωτές Blockchain.
Ως αποτέλεσμα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιβράδυνση της ανάπτυξης και σε πλήρη παύση ορισμένων τομέων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης