Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Putin: Τα κρυπτονομίσματα έχουν δικαίωμα ύπαρξης - Να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πληρωμής

Putin: Τα κρυπτονομίσματα έχουν δικαίωμα ύπαρξης - Να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πληρωμής
Σήμα αποδοχής των κρυπτονομισμάτων έστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin
Σχετικά Άρθρα

Σήμα όχι μόνο ανοχής αλλά και αποδοχής των κρυπτονομισμάτων έστειλε με συνέντευξή του στις 14 Οκτωβρίου 2021 ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin.
Όπως είπε, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία προσελκύουν ολοένα περισσότερο κόσμο αλλά και τις ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες εξετάζουν αν γίνεται μέσω αυτών ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ωστόσο, «τα κρυπτονομίσματα έχουν δικαίωμα ύπαρξης και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πληρωμής». 
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ειπωθεί ότι μπορεί να γίνει χρήση ψηφιακών νομισμάτων για τη διαπραγμάτευση πετρελαίου και άλλων προϊόντων που αποτελούν μέρος των ρωσικών εξαγωγών.
Η Ρωσία αναζητά εναλλακτικές, αντί των δολαρίων, από τότε που της επιβλήθηκαν κυρώσεις, το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, και ο Putin κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποιούν το νόμισμά της ως όπλο.
Οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων θεωρούν ότι τα αποκεντρωμένα χρήματα θα αντικαταστήσουν, τελικά, τα νομίσματα fiat που εκδίδονται από τις κεντρικές τράπεζες.
Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τους επενδυτές ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθής και ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ως μέθοδος πληρωμής.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν σχέδια γενικής απαγόρευσης παρόμοια με αυτά της Κίνας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Alexei Moiseev αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το Interfax.
Η «ανοχή» του Putin στα κρυπτονομίσματα «ανακοινώνεται» καθώς ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο έναρξης μιας ευρείας πρωτοβουλίας αναθεώρησης και συντονισμού της πολιτικής κρυπτογράφησης στη διοίκηση του Προέδρου Joe Biden που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες κανονιστικές ρυθμίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης