Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κίνα: Συνεχίζει τον πόλεμο στα κρυπτονομίσματα – Περιορίζει ή απαγορεύει τις επενδύσεις

Κίνα: Συνεχίζει τον πόλεμο στα κρυπτονομίσματα – Περιορίζει ή απαγορεύει τις επενδύσεις

Τα κρυπτονομίσματα περιλαμβάνονται στην «μαύρη» λίστα των τομέων όπου οι επενδύσεις απαγορεύονται ή είναι περιορισμένες

Σχετικά Άρθρα

Εντείνοντας τον πόλεμο ενάντια στα κρυπτονομίσματα η Κίνα αποφάσισε να εντάξει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στη λίστα των βιομηχανιών στις οποίες οι επενδύσεις είναι περιορισμένες ή απαγορευμένες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021.
Η μαύρη λίστα αναφέρει λεπτομερώς τομείς της οικονομίας και κλάδους της βιομηχανίας που είναι .. απαγορευμένες τόσο για Κινέζους όσο και για ξένους επενδυτές.

«Παράνομες» δραστηριότητες

Οι ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα απαγόρευσαν τη διαπραγμάτευση και την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων φέτος, με την κεντρική τράπεζα της χώρας να δεσμεύεται να σταματήσει«παράνομες»
δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων τον περασμένο μήνα.
Οι κινήσεις αυτές οδήγησαν πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να διακόψουν τις σχέσεις τους με Κινέζους χρήστες .

Η «μόλυνση» της κοινωνίας

Η Κίνα, επίσης, έχει αυξήσει τους ελοέγχους στον δημόσιο διάλογο, καταπολεμά τη βιομηχανία του θεάματος για τη «μόλυνση» της κοινωνίας και ζητά από τα προγράμματα περιήγησης για κινητά να εξαλείψουν τη διάδοση φημών, τη χρήση εντυπωσιακών τίτλων και τη δημοσίευση περιεχομένου που παραβιάζει τις βασικές αξίες του σοσιαλισμού.
Οι βιομηχανίες που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι ανοικτές για επενδύσεις σε όλους χωρίς να απαιτούνται εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης