Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια έφτασαν οι συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα στην Ευρώπη

Το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια έφτασαν οι συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα στην Ευρώπη
Από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021 στη Γηραιά Ήπειρο αντιστοιχούσε το 25% των παγκόσμιων συναλλαγών

Το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια έφτασαν οι συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα στην Ευρώπη, που, από ό,τι φαίνεται, πρωτοστατεί στην εν λόγω αγορά…
Μάλιστα, από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021 στη Γηραιά Ήπειρο αντιστοιχούσε το 25% των παγκόσμιων συναλλαγών, ήτοι 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση της εταιρείας Chainalysis, στην Ευρώπη καταγράφεται άνοδο στον όγκο συναλλαγών σε όλες τις υποκατηγορίες της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων – ιδιαίτερα στην DeFi.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ως συναλλαγές κρυπτονομισμάτων λογίζονται όλες οι μεταφορές που σχετίζονται με το εμπόριο, τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις.
Η Γηραιά Ήπειρος είναι επίσης στο επίκεντρο των θεσμικών επενδυτών, με τις συναλλαγές αυτής της κατηγορίας να αυξάνονται στα 46,3 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο του 2021, από 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια τον Ιούλιο του 2020.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται με συναλλαγές αξίας 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα χρόνο.
Περίπου το ήμισυ ή το 49% αυτών των χρημάτων αποστέλλονται μέσω πρωτοκόλλων DeFi.
«Η αύξηση του όγκου συναλλαγών στο Ηνωμένο Βασίλειο οφείλεται κυρίως στην αύξηση της έκθεσης των θεσμικών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος του όγκου συναλλαγών», δήλωσε ο Henry Updegrave, διευθυντής μάρκετινγκ στην Chainalysis.
Πάντως, η δραστηριότητα των Ευρωπαίων χρηστών στην αγορά κρυπτονομισμάτων κορυφώθηκε τον Μάιο του 2021.
Πέρα από τα παραπάνω, ο Παγκόσμιος Δείκτης Αποδοχής Κρυπτονομισμάτων Chainalylsis 2021 κατέταξε το Βιετνάμ, την Ινδία και το Πακιστάν ως τις κορυφαίες χώρες για την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων με βάση τον όγκο συναλλαγών εντός του δικτύου, τις συναλλαγές λιανικής και τις συναλλαγές P2P.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης