Κρυπτονομίσματα

ΥΠΟΙΚ HΠΑ: Κυρώσεις κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Suex

ΥΠΟΙΚ HΠΑ: Κυρώσεις κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Suex
Το Suex διευκόλυνε συναλλαγές που αφορούσαν παράνομα αποκτηθέντα κέρδη από τουλάχιστον οκτώ κυβερνοεπιθέσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει κυρώσεις σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε ξέπλυμα λύτρων από κυβερνοεπιθέσεις.
Πρόκειται για την πρώτη τέτοια δράση κατά ενός ανταλλακτηρίου ψηφιακών νομισμάτων και καταγράφεται μετά από σειρά επιθέσεων σε διάφορες επιχειρήσεις και κρατικές υπηρεσίες.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι πληρωμές για λύτρα ξεπέρασαν τα 400 εκατ. δολάρια μόνο το 2020, ποσό τετραπλάσιο από το αντίστοιχο του 2019.
Το λυτρισμικό (ransomware) είναι ένα είδος κυβερνοεπίθεσης όπου οι δράστες μπλοκάρουν την πρόσβαση σε υπολογιστικά προγράμματα και απαιτούν πληρωμή, συνήθως σε ένα κρυπτονόμισμα όπως το bitcoin.
To Γραφείο Ελέγχου Ξένων Στοιχείων Ενεργητικού του ΥΠΟΙΚ θα απαγγείλει στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Suex κατηγορίες για εμπλοκή σε συναλλαγές που βοήθησαν δράστες κυβερνοεπιθέσεων να ξεπλύνουν λύτρα.
Το τμήμα του ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι το Suex «διευκόλυνε συναλλαγές που αφορούσαν παράνομα αποκτηθέντα κέρδη από τουλάχιστον οκτώ κυβερνοεπιθέσεις». Ανέφερε επίσης ότι πάνω από το 40% του ιστορικού συναλλαγών της εταιρείας «σχετίζεται με παράνομους δράστες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης