Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

ΗΠΑ: Η SEC απειλεί να μηνύσει την Coinbase για το πρόγραμμα δανεισμού crypto

ΗΠΑ: Η SEC απειλεί να μηνύσει την Coinbase για το πρόγραμμα δανεισμού crypto
Η Coinbase θα καθυστερήσει την κυκλοφορία του προϊόντος της «Lend» τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο
Σχετικά Άρθρα
Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) απείλησε να μηνύσει την Coinbase εάν προχωρήσει στα σχέδιά της για την έναρξη ενός προγράμματος που θα επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν τόκους με δανεισμό κρυπτονομισμάτων.
Η SEC έστειλε επιστολή στην Coinbase, προειδοποιώντας την εταιρεία με αγωγή (wells notice) δήλωσε ο Paul Grewal, επικεφαλής του νομικού τμήματος, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Coinbase θα καθυστερήσει την κυκλοφορία του προϊόντος της «Lend» τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.
Οι μετοχές της Coinbase υποχώρησαν περίπου 2,5%.

Ανησυχούν οι ρυθμιστικές αρχές

Τα προγράμματα που επιτρέπουν στους κατόχους κρυπτονομισμάτων να τα δανείζουν με αντάλλαγμα γίνονται πιο συνηθισμένα σε όλο τον κόσμο, αλλά ορισμένες ρυθμιστικές αρχές, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν αρχίσει να εγείρουν ανησυχίες, υποστηρίζοντας ότι τέτοια προϊόντα θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους περί κινητών αξιών.
Η αμερικανική πολιτεία του Νιου Τζέρσεϋ διέταξε την πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων BlockFi Inc να σταματήσει την προσφορά των εν λόγω λογαριασμών που έχουν συγκεντρώσει 14,7 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές.
Ο Grewal ανέφερε ότι οι ανησυχίες της SEC σχετικά με το «Lend» της Coinbase σχετίζονται με το γεγονός ότι η ρυθμιστική αρχή πιστεύει ότι το προϊόν εμπεριέχει εξασφαλίσεις.
Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Coinbase θεωρούσε ότι αυτό δεν συνέβαινε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης