Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η JP Morgan προειδοποιεί: Το bull run στα altcoins δεν είναι βιώσιμο, άλλη μία φούσκα

Η JP Morgan προειδοποιεί: Το bull run στα altcoins δεν είναι βιώσιμο, άλλη μία φούσκα
Σε αντίθεση με τους «κρυπτο-ευαγγελιστές, οι αναλυτές της JP Morgan τόνισαν πως, σε ό,τι αφορά την άνοδο του Αυγούστου, η αγορά, μάλλον… είναι «φούσκα
Σχετικά Άρθρα

Σε αντίθεση με τους «κρυπτο-ευαγγελιστές», που «βλέπουν» την έλευση ενός νέου «σούπερ κύκλου», οι αναλυτές της JP Morgan τόνισαν πως, σε ό,τι αφορά την άνοδο του Αυγούστου, η αγορά, μάλλον… είναι «φούσκα».
Ειδικότερα, εν μέσω μιας νέας bull market και αύξησης των τιμών, η αμερικανική τράπεζα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους επενδυτές:
Η διαπραγμάτευση των altcoins, δηλαδή κρυπτονομισμάτων που είναι μικρότερα ως προς την κεφαλαιοποίηση και πιο ασταθή από το Bitcoin και το Ethereum, αντιπροσωπεύει περίπου το 33% του συνόλου της αγοράς, από 22% έναν μήνα πριν.
Σε αυτό το διάστημα, κρυπτονομίσματα όπως το Cardano και το Solana έχουν φτάσει στα ύψη, ενώ το Dogecoin, ένα memecoin, επίσης αυξάνεται.
Ξεχωριστή δυναμική έχουν επίσης τα Bitcoin και Ethereum, που αυξάνονται μετά την απότομη ύφεση του Μαΐου, που συνέπεσε τους περιορισμούς της εξόρυξης στην Κίνα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η JP Μorgan θεωρεί πως η άνοδος των altcoin αντικατοπτρίζει τη μανία των μικροεπενδυτών και των daytraders για κέρδος.
«Η τρέχουσα διαρθρωτική ανοδική τάση δεν είναι βιώσιμη και δεν θα διαρκέσει μεγάλη χρονική περίοδο».
Σημειώνεται πως η έκθεση της αμερικανικής τράπεζας έρχεται σε αντίθεση με τους θιασώτες των κρυπτονομισμάτων , πολλοί από τους οποίους τις τελευταίες εβδομάδες προέβλεψαν την έλευση ενός νέου σούπερ κύκλου, που οφείλεται εν μέρει από την πρόοδο της τεχνολογίας και τις διαρθρωτικές αλλαγές στο οικοσύστημα.
Το Ethereum, για παράδειγμα, έτυχε μιας σημαντικής αναβάθμισης, ενώ το Cardano έχει σημειώνει άλμα στην κεφαλαιοποίησή του τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς προωθεί την ανάπτυξη νέων συστημάτων για την ενσωμάτωση των έξυπνων συμβάσεων στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επέκτασής του.
Στο μεταξύ, η δημοφιλία ορισμένων altcoins, όπως το Cardano και το Solana, οφείλεται στο γεγονός πως είναι πιο περιβαλλοντικά φιλικά σε σχέση με το Bitcoin και το Ethereum, τα οποία χρησιμοποιούν τα πρωτόκολλα proof of work και χρειάζονται αυξημένη υπολογιστική ισχύ για τη δημιουργία νέων bloc.
To Cardano σημειώθηκε αύξηση +125% τον περασμένο μήνα και πλέον διαπραγματεύεται στα 2,95 δολάρια, με κεφαλαιοποίηση 95,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το Solana, από την άλλη, σημείωσε άλμα 338% την ίδια περίοδο, στα 145,45 δολάρια, με κεφαλαιοποίηση 42,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το Bitcoin έχει αξία 928 δισεκατομμύρια δολάρια και το Ethereum 446 δισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης