Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας θέτει σε «κυκλοφορία» την ψηφιακή ρουπία

Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας θέτει σε «κυκλοφορία» την ψηφιακή ρουπία
Η RBI μελετά τώρα όχι μόνο τον πιθανό αντίκτυπο της ψηφιακής ρουπίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ινδίας

Το πρόγραμμα «ψηφιακή ρουπία» θέτει σε εφαρμογή η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας ( Reserve Bank of India, RBI)
Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο διοικητής Shaktikanta Das είπε ότι κατά τη διερεύνηση των δυνατοτήτων του κρατικού ψηφιακού νομίσματος η κεντρική τράπεζα ήταν «εξαιρετικά επιφυλακτική», παρά το γεγονός ότι οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να διεξάγουν παρόμοιες μελέτες.
Η RBI μελετά τώρα όχι μόνο τον πιθανό αντίκτυπο της ψηφιακής ρουπίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ινδίας, τη νομισματική πολιτική και την ασφάλεια των χρηστών της, αλλά και τεχνικά ζητήματα.
Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας ζυγίζει τα οφέλη από τη χρήση ενός κυβερνητικού σταθερού ψηφιακού νομίσματος βασισμένου σε διαχειριζόμενο και αποκεντρωμένο blockchain.
«Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του έτους θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις πρώτες δοκιμές του ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας.
Αυτό είναι ένα εντελώς νέο προϊόν όχι μόνο για το RBI, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο », δήλωσε ο Das.
Μέχρι πρόσφατα, η RBI πίστευε ότι η ψηφιακή ρουπία θα μπορούσε να υπονομεύσει τον ρόλο των εμπορικών τραπεζών.
Ωστόσο, τώρα η κεντρική τράπεζα κλίνει προς μια σταδιακή εφαρμογή του έργου της, καθώς η ψηφιακή ρουπία μπορεί να γίνει "αντίβαρο" στα ιδιωτικά κρυπτονομίσματα και στα σταθερά νομίσματα.
Νωρίτερα , εμφανίστηκαν πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας ενδέχεται να απαγορεύσει πλήρως τα κρυπτονομίσματα στη χώρα και οι Ινδοί πολίτες δεν θα μπορούν να συναλλάσσονται σε ξένες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων. Η Ινδία δεν είναι η μόνη ασιατική χώρα που διερευνά τη δυνατότητα έκδοσης του δικού της ψηφιακού νομίσματος.
Οι κεντρικές τράπεζες της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας σχεδιάζουν επίσης να δοκιμάσουν κυβερνητικά κρυπτονομίσματα φέτος. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης