Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σε τροχιά-φαινόμενο το Bitcoin, κρατά τα 49.000 δολ. - Γιατί το blockchain θα αλλάξει τον κόσμο

Σε τροχιά-φαινόμενο το Bitcoin, κρατά τα 49.000 δολ. - Γιατί το blockchain θα αλλάξει τον κόσμο
Ανοδικά το Bitcoin, στον απόηχο της ομιλίας Powell
Σχετικά Άρθρα

Το Bitcoin κατάφερε να κρατήσει τα 49.000 δολάρια, αντλώντας ώθηση από την ομιλία του προέδρου της Fed Jay Powell, παρά τις… σειρήνες που κάνουν ξανά και ξανά λόγο για bear market και πτώση έως και 40%
Πιο συγκεκριμένα, το τέλος της εβδομάδας επεφύλασσε happy end για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, με την αγορά και τους απανταχού επενδυτές να ενθαρρύνονται από τις παρατηρήσεις του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, ο οποίος έκανε λόγο για μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης «κάποια στιγμή στο μέλλον» αλλά και για διατήρηση των επιτοκίων στο τρέχον εύρος του 0%-0,25%.
Οι μετοχές αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, ενώ το αμερικανικό δολάριο αποδυναμώθηκε.
Κάπως έτσι το Bitcoin εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και πρόσθεσε στην αξία του 1.500 δολάρια σε λιγότερο από μία ώρα.
«Εάν το Bitcoin παραμείνει πάνω από το επίπεδο των 49.000 δολαρίων για το υπόλοιπο της εβδομάδας... θα κάνουμε λόγο για ένα εκπληκτικό Weekly Close», συνοψίζει ο trader και αναλυτής Rekt Capital.
«Eίναι αρκετά προφανές προς τα πού κατευθύνεται το Bitcoin», πρόσθεσε ο δημοφιλής λογαριασμός στο Twitter Ryan Cantering Clark.
Μια ματιά στα επίπεδα αγοράς και πώλησης στην Binance αποκαλύπτει ότι «χτίζεται» σιγά σιγά μια γραμμή υποστήριξης στα 48.800 δολάρια, με τους πωλητές λίγο κάτω από τα 50.000 δολάρια. 
Εύλογα, τα Altcoins επωφελήθηκαν από την ισχύ του Bitcoin.
Με εξαίρεση το Binance Coin (BNB), τα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα σημείωσαν κέρδη τις τελευταίες 24 ώρες.
Οι «ταύροι» στο Cardano (ADA) οδήγησαν την ισοτιμία ADA/USD στο +10% για το κρυπτονόμισμα, στα 2,85 δολάρια, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του πρόσφατα χαμένου εδάφους της μετά τα υψηλά όλων των εποχών.
Το Solana (SOL) συνέχισε ανοδικά καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ.
Το Ethereum (ETH) ήταν στα 3.240 δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 4,5%.

Η επανάσταση του Blockchain  

Τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια, το blockchain έχει επεκταθεί, με τη βιομηχανία να διερευνά τρόπους χρήσης της τεχνολογίας.
Ωστόσο, καλύτερα να χωρίσουμε το blockchain σε τρεις κύριους τομείς για να κατανοήσουμε την ανάπτυξη του οικοσυστήματος και τα βασικά οφέλη και τις καινοτομίες που παρέχει.
Ο ένας τομέας αφορά τα κρυπτονομίσματα, που έχουν να κάνουν με τη βιομηχανία του χρήματος, δηλαδή το επιχειρηματικό blockchain.
Πέρυσι, δημοσιεύτηκε η έκθεση «Time for Trust», η οποία καλύπτει τις χρήσεις της τεχνολογίας blockchain: προέλευση, πληρωμές και χρηματοπιστωτικά μέσα, ταυτότητα, συμβάσεις και επίλυση διαφορών και εμπλοκή πελατών.
Αυτές οι χρήσεις θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο ΑΕΠ της παγκόσμιας οικονομίας.
Η νούμερο ένα περίπτωση χρήσης είναι η ιχνηλασιμότητα ή η ανίχνευση προέλευσης.
Στο μέλλον, με την αποκεντρωμένη τεχνολογική επανάσταση και εξέλιξη, θα παρέχεται πλήρης διαφάνεια στους καταναλωτές.
Για παράδειγμα, εάν αγοράζετε φάρμακα για τον καρκίνο, τα οποία έχουν πολύ υψηλές τιμές, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι αυθεντικά και όχι πλαστά.
Και σε αυτή την περίπτωση το blockchain αποτελεί μια τεχνολογική λύση.
Εφαρμογή θα μπορούσε να βρει στις αγορές ρούχων, αυτοκινήτων κλπ. Οι καταναλωτές που πληρώνουν πολλά χρήματα πρέπει να είναι σίγουροι ότι αγοράζουν αυθεντικά είδη, γι 'αυτό και αυτές οι αλυσίδες εφοδιασμού θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό τομέα εφαρμογής για το blockchain - ειδικά την επόμενη δεκαετία. 
Η δεύτερη περίπτωση χρήσης αφορά τις συναλλαγές από ομότιμους χρήστες (peer 2 peer).
Mε άλλα λόγια, το blockchain αγγίζει και την αγορά των logistics. 
Για παράδειγμα, μια εταιρεία θέλει να στείλει ένα εμπορευματοκιβώτιο από το Άμστερνταμ στην Αυστραλία.
Πρέπει να πάει σε μια εταιρεία μεταφορών, η οποία θα μεταφέρει ένα εμπορευματοκιβώτιο σε ένα πλοίο και, στη συνέχεια, να προχωρήσει.
Υπάρχουν επίσης πάροχοι μεταφορών στην άλλη πλευρά και κάνουν το ίδιο.
Εκφορτώνουν το εμπορευματοκιβώτιο και βεβαιώνονται ότι αποστέλλεται στον εισαγωγέα.
Τι θα γινόταν, όμως, αν είχατε μια αγορά ή πλατφόρμα διά της οποίας θα μπορούσατε να δείτε πόσα πλοία ταξιδεύουν την επόμενη ημέρα ή την επόμενη ώρα;
Και αν υπάρχει διαθέσιμος χώρος, μπορείτε άμεσα, μόνοι σας, να τοποθετήσετε το δοχείο που θέλετε να αποστείλετε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε μεσάζοντα.
Ο τρίτος τομέας εφαρμογής αφορά την κοινή χρήση εγγράφων.
Πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε τις επιστολές σας και τα πιστοποιητικά σας;
Προς το παρόν, μπορείτε να το κάνετε με μια λύση τύπου cloud, αλλά τα PDF «σπάνε» εύκολα.
Υπήρξαν περιπτώσεις που εταιρείες μεταφορών αντιμετώπισαν απάτη αξίας εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων δολαρίων, οπότε αναγκάζονται να διατηρούν χάρτινα έγγραφα, διότι γνωρίζουν ότι το χαρτί είναι απτή απόδειξη.
Αλλά με το blockchain, μπορείτε να προσθέσετε μια χρονική σήμανση και να παρακολουθείτε πλήρως πώς δημιουργείται ένα έγγραφο, από πού προέρχεται, ποιος το άνοιξε, ποιος το επεξεργάστηκε και ποιος το άλλαξε. 

Τι κάνει όμως το blockchain;

Είναι η τεχνολογία πίσω από την κουρτίνα.
Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι δυσκολεύονται να το καταλάβουν - καταλαβαίνοντας ότι είναι κάτι σαν το πρωτόκολλο του Διαδικτύου.
Δεν μπαίνεις πραγματικά σε λεπτομέρειες για το τι κάνει και πώς λειτουργεί το HTTP.
Το δεύτερο πράγμα είναι η έλλειψη ευαισθητοποίησης και κατανόησης του blockchain, το οποίο αποτελείται από πέντε διαφορετικές πτυχές: μη μεταβλητότητα, κρυπτογράφηση, διανομή, tokenization και αποκέντρωση.
Αυτό που χρειάζονται τώρα οι εταιρείες είναι να κάνουν ένα μεγάλο άλμα προς την αποκέντρωση και την tokenization.
Είναι κρίσιμο για τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν το πρωτόκολλο και πώς μπορούν να το ενσωματώσουν στο τρέχον επιχειρηματικό μοντέλο τους.
Τι έρχεται στο μέλλον και τι έρχεται τον επόμενο χρόνο;
Το πρώτο, βασικό θέμα αφορά τη διαλειτουργικότητα. Το τοπίο τα τελευταία πέντε χρόνια είναι εκρηκτικό.
Κοιτάξετε πώς έχει αναπτυχθεί το διαδίκτυο…
Σήμερα, ορισμένες εταιρείες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν VPN, ενώ άλλες χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και δεν υπάρχει πραγματικά διαφορά.
Έτσι βλέπουμε τα ιδιωτικά και δημόσια blockchains να συνεργάζονται.
Απομένει να λυθεί το ζήτημα της διαλειτουργικότητας, που εύκολα διευθετείται.
Το δεύτερο θέμα αφορά τον τρόπο ενσωμάτωσης του Blockchain σε άλλες τεχνολογίες, καθώς πρόκειται για μια τεχνολογία back-end-ή μια τεχνολογία πίσω από την κουρτίνα.
Γι 'αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Το τρίτο θέμα έχει να κάνει με τη διακυβέρνηση: διακυβέρνηση blockchain, αλλά και διακυβέρνηση εφοδιαστικής αλυσίδας.
Αυτό απαντά στο ερώτημα πώς διαχειριζόμαστε τα ενδιαφερόμενα μέρη της αλυσίδας εφοδιασμού που εμπλέκονται στο οικοσύστημα.
Το τέταρτο θέμα αφορά το επιχειρηματικό μοντέλο γιατί τελικά οι εταιρείες ξεχνούν ότι πρέπει να βγάλουμε χρήματα από αυτό και επίσης να εξοικονομήσουμε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης