Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σε ιστορικά υψηλά το κρυπτονόμισμα Cardano ενόψει της αναβάθμισης Alonzo - Πόσο απειλείται το Ethereum

Σε ιστορικά υψηλά το κρυπτονόμισμα Cardano ενόψει της αναβάθμισης Alonzo - Πόσο απειλείται το Ethereum
Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έφτασε η τιμή του Cardano
Σχετικά Άρθρα

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έφτασε η τιμή του Cardano (ΑDA) την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στα 2,54 δολ. ανά νόμισμα (+17%), με τους επενδυτές να αναμένουν την προγραμματισμένη αναβάθμιση του Alonzo – μια κίνηση που θα επιτρέψει την ενσωμάτωση των έξυπνων συμβολαίων και έτσι θα αντιμετωπιστεί αυτό που οι επικριτές του δικτύου περιέγραψαν ως μία από τις πιο εμφανείς ελλείψεις του δικτύου.
Η λειτουργικότητα του έξυπνου συμβολαίου θα επιτρέψει στο Cardano να ενσωματώνει περισσότερες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) για τον αυτόματο δανεισμό και τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων.
Η βελτίωση θα μπορούσε να εκθρονίσει το Ethereum, το οποίο είναι σήμερα ο ηγέτης μεταξύ των blockchains, χάρη στο γεγονός ότι επιτρέπει λειτουργίες έξυπνων συμβάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι το Cardano αναμένεται να αναβαθμιστεί τέλος Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου.

Eπενδυτικό rotation

Αρχικά, το ανοδικό ράλι του Ada εμφάνισε, σε μεγάλο βαθμό, παρόμοια έκρηξη στην αγορά κρυπτονομισμάτων με το Ethereum, τον αντίπαλό τον, που προέβη επίσης σε σημαντική αναβάθμιση.
Στη συνέχεια, το Ada υποχώρησε, όπως επίσης το Bitcoin (BTC), το οποίο πρόσφατα βρέθηκε πάνω από τα 48.000 δολ.
Ωστόσο, το token του Cardano άρχισε να υπεραποδίδει, ενώ η μεταβλητότητα στο Bitcoin αυξήθηκε μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. 

Smart contracts FOMO

Η ζήτηση εκ μέρους των traders για το Ada αυξήθηκαν λόγω της διαφημιστικής εκστρατείας γύρω από την αναβάθμιση του «Alonzo» του Cardano, η οποία έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Βάσει το Update, το δίκτυο θα ενσωματώσει λειτουργίες έξυπνων συμβάσεων, κάτι που οι υποστηρικτές του project λένε ότι θα το κάνει άμεσο ανταγωνιστή του Ethereum. 

 

Τι είναι τα έξυπνα συμβόλαια

Τα έξυπνα συμβόλαια αποτελούν επανάσταση στο χώρο των συναλλαγών και των συμβάσεων.
Πρόκειται για αυτοεκτελούμενα συμβόλαια στα οποία οι όροι της συμφωνίας μεταξύ αγοραστή και πωλητή γράφονται απευθείας σε κώδικα.
Τη θέση του διαμεσολαβητή παίρνει η ψηφιακή εμπιστοσύνη.
Επίσης, τα smart contracts είναι αμετάβλητα (δεν μπορούν να αλλάξουν) και επαληθεύσιμα (όλοι μπορούν να τα δουν), διασφαλίζοντας ένα υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των συμβαλλομένων.
Εάν οι συνθήκες που έχουν συμφωνηθεί με αυτά πραγματοποιηθούν, τότε τα έξυπνα συμβόλαια έχουν τη δυνατότητα να αυτοεκτελούνται.
Στον κώδικα καταγράφονται οι ρήτρες και οι όροι του συμβολαίου, ακολούθως επαληθεύεται το κατά πόσο αυτά τηρήθηκαν και εφαρμόσθηκαν ή εντοπίζει τυχόν παραβιάσεις.
Μετά, εκτελούνται αυτόματα τα όσα συμφωνήθηκαν, λαμβάνοντας υπόψη την τήρηση των συμφωνημένων ρητρών και των όρων.
Πέρα από τα παραπάνω, τα έξυπνα συμβόλαια επιτρέπουν σε μηχανικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών να χρησιμοποιούν το blockchain για να εκτελούν σειρά λειτουργιών όπως αποστολή πληροφοριών ή εγγράφων.

www.bankingenews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης