Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Tα 50.000 δολάρια «βλέπει» το Bitcoin - Τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές

tags :
Tα 50.000 δολάρια «βλέπει» το Bitcoin - Τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές
Η «δύναμη εξόρυξης» επιστρέφει στο Bitcoin μετά την αναγκαστική έξοδο των miners από την Κίνα
Σχετικά Άρθρα

Δεύτερη «επίθεση» πραγματοποιεί το Bitcoin κατά της αντίστασης των 48.000 δολαρίων «βλέποντας» βραχυπρόθεσμα τα 50.000 δολάρια, με τους «ταύρους» να βρίσκονται σταθερά σε θέση οδηγού.
Έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο, οπότε έφτασε στα 48.000 δολάρια, το Bitcoin υποχώρησε στα 46.000 δολάρια, αφού έχει καλύψει όλες τις απώλειές του.
Με τις συνθήκες να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, μπορεί να είναι θέμα χρόνου η επόμενη ώθηση να αναδιαμορφώσει με θετικό τρόπο την αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την Cointelegraph, πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη κάποιοι παράγοντες.

Kαιροφυλακτούν οι πωλητές

Οι πωλητές, με την προοπτική να πάρουν ρεβάνς, παραμένουν με καθηλωμένο το βλέμμα στα 48.000 δολάρια, ενώ πολύ σημαντική κρίνεται η αντίσταση των 45.000 δολαρίων.
Σύμφωνα με αναλυτή της Rekt Capital, σημαντική είναι η ανοδική τριγωνική δομή για το BTC/USD, με την Κυριακή 16 Αυγούστου να δοκιμάζει το ανώτατο όριο, αλλά όχι ένα «ξεμπλοκάρισμα».

Η δύναμη εξόρυξης επιστρέφει…

Η «δύναμη εξόρυξης» επιστρέφει στο Bitcoin μετά την αναγκαστική έξοδο των miners από την Κίνα.
Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο ποσοστό κατακερματισμού των miners και, μαζί με αυτό, περισσότερος ανταγωνισμός για τη δημιουργία bloc.
Αυτό αυξάνει επίσης την ασφάλεια του δικτύου και υπογραμμίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση των miners στο Bitcoin.

Το δολάριο εορτάζει τα 50 του χρόνια με κλάματα…

Ούριος άνεμος φαίνεται ότι αυξήσει τη δύναμη του Bitcoin λόγω των μάκρο.
Μετά από ένα σκληρό τέλος της εβδομάδας για το δολάριο, η Δευτέρα 16/8 επεφύλασσε μέχρι στιγμής μόνο μια μικρή αντιστροφή.
Αυτό το Σαββατοκύριακο συμπλήρωσε 50 χρόνια από τότε που οι ΗΠΑ «τελείωσαν» το Bretton Woods.
Η αδυναμία του δολαρίου, αν και δεν αποτελεί εγγύηση για εύκολες αποδόσεις για το BTC, παραμένει ένας χρήσιμος δείκτης των δυνατοτήτων της αγοράς κρυπτογράφησης.
Κατά τη στιγμή της γραφής, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ (DXY) ήταν στα 92,6, από 93 πάνω από την προηγούμενη εβδομάδα.


Παραδέχεται το λάθος της η JP Morgan

Μπορεί η JP Morgan να θεωρούσε ότι το momentum στα κρυπτονομίσματα να είναι αρνητικό, αλλά στο τελευταίο του σημείωμα οι αναλυτές της Nick Panagirtzoglou και Josh Younger, πλέον παραδέχονται ότι ήταν λάθος στις προβλέψεις τους.
Εκτιμούν μάλιστα ότι υπάρχαν «σαφή σημάδια αυξανόμενης θεσμικής ζήτησης», στέλνοντας bitcoin και το ether σε υψηλά 3 μηνών...
Μάλιστα, η ίδια η JP Morgan θεωρεί ότι υπήρξαν κάποια σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να συνυπολογιστούν για την επενδυτική στρατηγική.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τιμές του Bitcoin και του Ether αυξήθηκαν κατά περίπου 9% στα 44,4 χιλ. δολ και 3,1 χιλ. δολ, αντίστοιχα, με τις περισσότερες εβδομαδιαίες αυξήσεις να σημειώνονται το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Στην πραγματικότητα, το Bitcoin έφτασε τα 46,7 χιλ. δολάρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το οποίο είναι το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου.
Οι όγκοι των κρυπτονομισμάτων αυξάνονται επίσης.
Την ίδια ώρα, ο τριμηνιαίος όγκος συναλλαγών του Ethereum ξεπέρασε του Bitcoin για πρώτη φορά στο Coinbase.
Ο υψηλότερος όγκος συναλλαγών Ethereum αποδίδεται στην ανάπτυξη των οικοσυστημάτων DeFi και NFT καθώς και στην αυξημένη ζήτηση που οφείλεται στο μερίδιο ETH2.
Και τέλος, το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή Messi φέρεται να περιλαμβάνει tokens κρυπτονομισμάτων αξίας περίπου 25-30 χιλ ευρώ από τη νέα του ομάδα PSG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης