Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η άγνωστη εταιρία blockchain που βρίσκεται πίσω από την αμοιβή του Messi σε κρυπτονομίσματα

Η  άγνωστη εταιρία blockchain που βρίσκεται πίσω από την αμοιβή του Messi σε κρυπτονομίσματα

Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για τα tokens σχεδόν 30 ευρωπαϊκών συλλόγων

Σχετικά Άρθρα

Μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021 κατέγραψε κέρδη 200 εκατ. δολάρια από μετά βίας 20 εκατ. δολάρια στο σύνολο του 2020, ενώ συνεργάζεται με σχεδόν τριάντα ευρωπαϊκούς συλλόγους ανάμεσά τους η Paris Saint-Germain,, η Manchester City και η Roma.
Μια εταιρεία blockchain από τη Μάλτα άγνωστη στο ευρύ κοινό, πλέον έχει έρθει στο προσκήνιο μετά την πολύκροτη μεταγραφή του Lionel Messi στην Paris Saint-Germain από τη Barcelona, επισημαίνει σε δημοσίευμά του τυο Bloomberg την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021.
Είναι η εταιρεία που εκδίδει το $PSG Fan Tokens το κρυπτονόμισμα με το οποίο θα λάβει μέρος των απολαβών του ο Αργεντίνος σούπερ σταρ από τη γαλλική ομάδα.

Χρήση από τους οπαδούς

Η Chiliz, περί αυτής ο λόγος, στους λίγο πιο μυημένους στα ποδοσφαιρικά δρώμενα εκτός των τεσσάρων γραμμών του ποδοσφαιρικού γηπέδου δεν είναι κάποια άγνωστη, καθώς τα νομίσματά της χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους φιλάθλους των ομάδων με τις οποίες συνεργάζεται.
Οι φίλοι των ομάδων μπορούν να χρησιμοποιούν το νόμισμα $ CHZ της Chiliz για να αγοράσουν τις ψηφιακές μάρκες (tokens) των ομάδων, με τις οποίες αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής σε αποφάσεις του συλλόγου, όπως η επιλογή του τραγουδιού κατά τον πανηγυρισμό στα εντός έδρας γκολ, στα σχέδια των αναμνηστικών ή στην ονομασία ενός χώρου προπόνησης, σύμφωνα με την εταιρεία.
Οι μάρκες της Paris, για παράδειγμα, επιτρέπουν στους οπαδούς να επιλέξουν το μήνυμα-κίνητρο στα αποδυτήρια της ομάδας πριν ένα παιχνίδι.

Από το 2018

Έχει μέχρι στιγμής εκδώσει token ή αλλιώς που σχετίζονται με περίπου 30 ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικές ομάδες, ενώ η εφαρμογή της εταιρείας, socios.com, που ξεκίνησε το 2019, μετρά 1,2 εκατομμύρια χρήστες.
Άρχισε να αναπτύσσει το προϊόν της το 2018, όταν συγκέντρωσε 66 εκατ. δολάρια μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Αύξηση 300 εκατ. σε μία ημέρα

Οι αθλητικοί σύλλογοι εμφανίζονται όλο και περισσότερο θετικοί να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των περιουσιακών στοιχείων σε κρυπτονομίσματα και να δημιουργήσουν έτσι νέες ροές εσόδων.
Οι εικασίες σχετικά με την υπογραφή του Lionel Messi στην Paris Saint-Germain είχαν άμεσο αντίκτυπο στον όγκο συναλλαγών στα token της, ο οποίος αυξήθηκε σε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα ενώ οι συνομιλίες βρίσκονταν σε εξέλιξη, σύμφωνα με την Chiliz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης