Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Σε κρυπτονόμισμα μέρος της αμοιβής του Messi στην Paris St Germain

Σε κρυπτονόμισμα μέρος της αμοιβής του Messi στην Paris St Germain
Σε κρυπτονομίσματα θα λάβει μέρος της αμοιβής του από την Paris St Germain ο Αργεντινός Lionell Messi
Σχετικά Άρθρα

Σε κρυπτονομίσματα θα λάβει μέρος της αμοιβής του από την Paris St Germain ο Αργεντινός σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Lionell Messi, εξέλιξη η οποία αποτελεί άλλη μία κίνηση υποστήριξης των ψηφιακών νομισμάτων ως ενός νέου μέσου συναλλαγών.
Σύμφωνα με το Reuters, ο 34χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος εγκατέλειψε την Barcelona και υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την γαλλική ποδοσφαιρική ομάδα, με τους Καταριανούς ιδιοκτήτες, θα λάβει τα κρυπτονομίσματα ως μέρος του «πακέτου καλωσορίσματός» στη γαλλική ομάδα, με μέσα ενημέρωσης να εκτιμούν το σύνολο του συγκεκριμένου πακέτου στα 25-30 εκατομμύρια ευρώ.
Η ομάδα δεν αποκάλυψε την αξία των tokens που περιλαμβάνονται στο πακέτο, ωστόσο ανέφερε ότι πρόκειται για σημαντικό αριθμό.

Τι είναι τα fan tokens

Τα fan tokens είναι ένας τύπος κρυπτονομίσματος ο οποίος επιτρέπει στους κατόχους του να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικές με την αγαπημένη τους ομάδα σε δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα.
Σε έκδοση τέτοιων κρυπτονομισμάτων έχουν προχωρήσει η πρωταθλήτρια Αγγλίας Manchester City και η ιταλική Μilan, καθώς και η Barcelona.
Όπως το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, έτσι και τα fan tokens μπορούν να διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια.
Μοιράζονται επίσης κοινά με άλλα κρυπτονομίσματα, όπως η έντονη μεταβλητότητα, οδηγώντας ορισμένες ρυθμιστικές αρχές να εκδίδουν προειδοποιήσεις στους επενδυτές σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.
Παρόλα αυτά, αρκετά υψηλού προφίλ επιχειρηματίες και celebrities, έχουν υποστηρίξει τα κρυπτονομίσματα, όπως ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, o ιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey και o ράπερ Jay-Z.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης