Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ethereum όπως… Λερναία Ύδρα - Προοπτικές και κίνδυνοι για το Eth2.0

Ethereum όπως… Λερναία Ύδρα - Προοπτικές και κίνδυνοι για το Eth2.0
Ως τεχνολογία, το Ethereum αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό
Σχετικά Άρθρα

Όπως η Λερναία Ύδρα στην ελληνική μυθολογία, έτσι και το Εthereum αποδεικνύεται εξαιρετικά ανθεκτικό, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Vineyard Holdings, στην έκθεση με τίτλο Monopolies with Growth: Ethereum.
Μακροπρόθεσμα, οι αναλυτές κάνουν λόγο για βιώσιμη ανάπτυξη, παρά το γεγονός ότι το δεύτερο δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα υποτιμάται και υποαποδίδει ως ένα «νέο bitcoin».
Το προϊόν του είναι ανώτερο από τα υπόλοιπα blockchain και την παραδοσιακή χρηματοδότηση μέσω των τραπεζών και είναι όλο και πιο ανταγωνιστικό έναντι των παρόχων υπολογιστών.
Αυτό άλλωστε είναι το θεμέλιο για την ανθεκτικότητά του.
Ως τεχνολογία, το Ethereum αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από τα Terra, DFINITY, Binance Smart Chain, Polkadot, Cardano… η λίστα συνεχίζεται.
Κάθε ανταγωνιστής έχει συνήθως ένα ή δύο πράγματα που κάνει καλύτερα από το Ethereum (συνήθως χαμηλότερο κόστος συναλλαγών ή υψηλότερες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο).
Όλες αυτές οι ομάδες αναπτύσσονται ταχέως, είναι εξαιρετικά καινοτόμες, έχουν έντονα κίνητρα και έχουν υψηλή απόδοση.
Και κανένα από αυτά δεν πλησιάζει το δίκτυο του Ethereum.
Ωστόσο, η πιθανότητα οποιουδήποτε από αυτά τα πρωτόκολλα να εκτοπίσει το Ethereum είναι χαμηλή.
ether1.png


ether2.png


Τα μεγάλα ερωτήματα

Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα όσον αφορά τις προοπτικές του Eth2.0, το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες, όσον αφορά τα προβλήματα που παρουσιάζει το λογισμικό του Ethereum:
Μπορεί να εξελιχθεί ώστε να διευκολύνει τις συχνές και περίπλοκες συναλλαγές;
Η απάντηση είναι ΝΑΙ.
Θα είναι καλύτερο από τις υπάρχουσες εναλλακτικές (blockchain κτλ;)
Η απάντηση είναι επίσης ΝΑΙ, καθώς το blockchain P2P είναι ένα ανώτερο μοντέλο μα χαμηλότερο κόστος, βελτιωμένη ασφάλεια και φιλικότερο στο περιβάλλον.

Οι βασικοί κίνδυνοι

Ένας από τους βασικούς κινδύνους έγκειται στις βραχυπρόθεσμες πιέσεις που ενισχύουν το volatility και οδηγούν σε ρευστοποιήσεις τους υπάρχοντες επενδυτές.
Άλλοι κίνδυνοι είναι οι κανόνες που προσπαθούν να επιβάλλουν οι ρυθμιστικές αρχές και ο ισχυρός ανταγωνισμός.
Το Ethereum μοιάζει κάπως με μια «υψηλής ποιότητας» εταιρεία με win-win οικοσύστημα, η οποία διαπραγματεύεται με μια απαισιόδοξη αποτίμηση.
Είναι βαθιά ανθεκτικό, ωστόσο χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα.
Σημειώνεται ότι το blockchain του Ethereum «τρέχει» το αλγοριθμικό πρωτόκολλο proof-of-work (PoW) που επιτρέπει έως 15 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο –ή περίπου τόσο– και, ουσιαστικά, θεωρείται πως είναι ακατάλληλο για την «οικοδόμηση» οποιασδήποτε αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi).
Σε αυτό το πλαίσιο, η προμήθεια που πρέπει να πληρωθεί για την κατανάλωση φυσικού αερίου είναι ιδιαίτερα υψηλή, λόγω των λιγοστών συναλλαγών τις οποίες το δίκτυο καλείται και δύναται να επεξεργαστεί – κάτι το οποίο ανεβάζει τις τιμές.
Πρόσφατη έρευνα της Dune Analytics έδειξε ότι περίπου 2-5% των συναλλαγών με το Ethereum απέτυχαν εξαιτίας επιπλοκών που σχετίζονταν με τις τιμές του αερίου.

ether3.png

Τα πλεονεκτήματα

Με τον δείκτη λειτουργικού κόστους προς εισόδημα να είναι περίπου 20 φορές χαμηλότερο από τις παραδοσιακές τράπεζες, το χαμηλότερο κόστος στο Ethereum σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση κόστους, η οποία μεταβιβάζεται στον τελικό χρήστη, σύμφωνα με τη μελέτη.
Προσθέστε σε αυτό ότι καθώς οι χρήστες και οι προγραμματιστές συνήθως κατέχουν οι ίδιοι το ETH, συγκεντρώνουν αξία όπως οι μέτοχοι.
Είναι σαν το AWS, αλλά πληρώνετε και πληρώνεστε σε απόθεμα Amazon για τη χρήση του.
Το Ethereum έχει πολύ χαμηλότερο (και μειωμένο) ποσοστό απόδοσης από πολλές εταιρείες Διαδικτύου, έχει αυξηθεί με αρκετό ρυθμό και διαπραγματεύεται με παρόμοια προθεσμιακή τιμή προς πωλήσεις και PEG 0,03, σε σύγκριση με τον μέσο όρο λογισμικού/χρηματοδότησης περίπου 2,5.
Περίπου το 80% όλων των αποκεντρωμένων εφαρμογών (dApps) βασίζονται στο πρωτόκολλο Ethereum, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί για να λειτουργούν μεταξύ τους.
Όσο περισσότερα από αυτά τα dApps είναι χτισμένα και όσο περισσότερο αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, τόσο πιο εδραιωμένο γίνεται το δίκτυο του Ethereum.
Προσθέστε σε αυτό το πολυετές ιστορικό των προγραμματιστών Ethereum που αναβαθμίζουν το προϊόν τους και το τεράστιο εύρος καινοτομίας που δημιουργείται από προγραμματιστές μη Ethereum στο πρωτόκολλο και έχετε ένα εξαιρετικά προσαρμοστικό οικοσύστημα.

ether4.png

ether5.png

eth6.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης