Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πάνω από το σημείο καμπής των 40.000 δολαρίων το Bitcoin – Οικοδομεί νέα δυναμική ανόδου

tags :
Πάνω από το σημείο καμπής των 40.000 δολαρίων το Bitcoin – Οικοδομεί νέα δυναμική ανόδου
Οικοδομεί νέα δυναμική ανόδου το δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα

Το Bitcoin έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου και συνεχίζει να οικοδομεί δυναμική ανόδου.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βρίσκεται σε θετικό έδαφος για 10η ημέρα τις τελευταίες 11 και διαπραγματεύθηκε έως και 42.390 δολάρια το Σάββατο (31/7/2021), το υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Μαΐου.
Οι παρατηρητές της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχουν δείξει τα 40.000 δολάρια ως σημαντικό σημείο καμπής, παρατηρεί το Bloomberg.
Το Bitcoin είχε να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της κατασταλτικής πολιτικής της Κίνας αλλά η άνοδος των προηγούμενων ημερών ήταν ισχυρότερη της αναμενομένης.
Αντί να υποστεί μια σοβαρή πτώση, διατήρησε κέρδη 23% σε μία εβδομάδα, θέτοντας νέες βάσεις για το momentum, που δημιουργεί.

Η Κίνα συνεχίζει την καταστολή

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) δεσμεύτηκε να διατηρήσει την ισχυρή ρυθμιστική πίεση στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων να εντείνει την κατασταλτική της πολιτική.
Επίσης η PBOC θα συνεχίσει την εποπτεία στις εταιρείες χρηματοπιστωτικών πλατφορμών, προκειμένου να εναρμονίζονται με το κανονιστικό πλαίσιο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της PBOC συναντήθηκαν, ώστε να συζητήσουν τις προτεραιότητες για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Η Κίνα ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες μία πιο έντονη καταστολή της διαπραγμάτευσης και «εξόρυξης» κρυπτονομισμάτων από το 2017 μετά την άνοδο του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων που ενίσχυσαν τις ανησυχίες των αρχών σχετικά με τους κινδύνους απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και υπερβολικής χρήσης ενέργειας, αναφέρει το Bloomberg.
Επίσης, επέβαλε μια σειρά ρυθμιστικών ενεργειών που στοχεύουν τη μονοπωλιακή συμπεριφορά σε διαδικτυακές πλατφόρμες πληρωμών όπως η Ant Group τον τελευταίο χρόνο.
Η κεντρική τράπεζα θα ενεργήσει για την πρόληψη μεγάλων χρηματοοικονομικών κινδύνων και θα πιέσει να μειώσει τον αριθμό των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων υψηλού κινδύνου σε βασικές επαρχίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Θα επιταχύνει επίσης το έργο της για τη δημιουργία ενός νόμου για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.


mid.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης