Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Χάθηκαν 100 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες από τα κρυπτονομίσματα - Κάτω από τις 30 χιλ. δολ. το bitcoin

Χάθηκαν 100 δισ. δολάρια μέσα σε 24 ώρες από τα κρυπτονομίσματα - Κάτω από τις 30 χιλ. δολ. το bitcoin
Το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 22 Ιουνίου, παρασύροντας και άλλα ψηφιακά νομίσματα
Ένα ακόμη κύμα sell off χτύπησε την αγορά κρυπτονομισμάτων, ακολουθώντας και την μεγάλη πτώση των αγορών μετοχών, εξανεμίζοντας μέσα σε 24 ώρες περίπου 98 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.
Το Bitcoin μειώθηκε περισσότερο από 6%, ενώ το Ether έπεσε σχεδόν 9% και το XRP σχεδόν 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.
Η πτώση στο bitcoin και εν γένει στα κρυπτονομίσματα συνδέθηκε από τους περισσότερους αναλυτές από το μεγάλο sell off στα παγκόσμια χρηματιστήρια.
Ενδεικτικά ο Dow Jones Industrial Average είχε τη χειρότερη μέρα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ανησυχίες για τον ρυθμό ανάκαμψης

Σύμφωνα με την Annabelle Huang, της Amber Group, υπάρχουν «ανησυχίες για την ποιότητα και τη δύναμη της οικονομικής ανάκαμψης» και «τα ευρύτερα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου βρέθηκαν στο επίκεντρο του risk off, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που φέρουν υψηλές αποδόσεις».
«Εάν αναλογιστεί κανείς και την πρόσφατη αδυναμία του BTC (bitcoin), η αγορά κρυπτογράφησης επιβεβαίωσε πόσο ευάλωτη είναι».

Κανονιστικός έλεγχος

Η Κίνα εξακολουθεί να αυξάνει τους ελέγχους στην αγορά κρυπτονομισμάτων και την εξόρυξη, επηρεάζοντας σημαντικά την τιμή του bitcoin.
Σημαντικές περιοχές που είναι υπεύθυνες για την εξόρυξη bitcoin στην Κίνα έχουν αναγκάσει τις επιχειρήσεις να κλείσουν, αναγκάζοντάς τις να μετακινηθούν υπεράκτια.
Αυτό δεν εμπόδισε βέβαια τους κινέζους εμπόρους να αγοράζουν και να πωλούν ψηφιακά νομίσματα.
Όμως, οι αυστηρές ενέργειες φέτος από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές επιδιώκουν να εντείνουν τους περιορισμούς στο εμπόριο και την εξόρυξη.
«Όλα τα σήματα είναι κόκκινα καθώς το BTC (bitcoin) συνεχίζει να επηρεάζεται από την απόλυτη απαγόρευση κρυπτογράφησης της Κίνας και την επιδείνωση των μακροοικονομικών συνθηκών από την αύξηση των μεταλλάξεων του covid», δήλωσε ο Jehan Chu, ιδρυτής του επιχειρηματικού κεφαλαίου Kenetic Capital.

Περισσότερες πιέσεις ενόψει;

Η πτώση του Bitcoin κάτω από τα 30.000 δολάρια θα μπορούσε να είναι σημαντική, σύμφωνα με τον Vijay Ayyar, της Luno, ο οποίος είπε ότι οι πωλητές θα μπορούσαν να δοκιμάσουν το επίπεδο των 22.000 έως 24.000 δολ.
«Θα έβλεπα το bitcoin μεταξύ 20-40 χιλ. για λίγο τώρα προτού επιστρέψει σε κάποια bullish κανάλια», είπε ο Ayyar.
Ο Chu της Kinetic Capital βλέπει επίσης πιθανές πιέσεις, τονίζοντας ότι «η δυναμική της αγοράς κρυπτογράφησης του πρώτου τριμήνου έχει σταματήσει και απειλεί περαιτέρω την αναστροφή δυνητικά κάτω από τα επίπεδα των 25 χιλ. δολ.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης