Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πώς οι ΗΠΑ έγιναν το νέο κέντρο «εξόρυξης» Bitcoin παγκοσμίως – Τι λένε τα δεδομένα

Πώς οι ΗΠΑ έγιναν το νέο κέντρο «εξόρυξης» Bitcoin παγκοσμίως – Τι λένε τα δεδομένα
Tο μερίδιο των ΗΠΑ στην αγορά «εξόρυξης» είναι πιθανότατα ακόμη μεγαλύτερο από ό, τι υποδεικνύουν οι αριθμοί

Λίγο πριν η Κίνα αποφασίσει να εκδιώξει όλους τους «ανθρακωρύχους» Bitcoin, πολλοί ήδη είχαν φύγει και σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ πιθανότατα κατευθύνθηκαν προς τις ΗΠΑ που έγιναν σχεδόν άμεσα ο δημοφιλής προορισμός της «εξόρυξης» των κρυπτονομισμάτων.
Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός «εξόρυξης» στον πλανήτη, που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 17% του συνόλου των «ανθρακωρύχων» Βitcoin στον κόσμο από τον Απρίλιο του 2021.
Πρόκειται για αύξηση 151% από τον Σεπτέμβριο του 2020.
«Τους τελευταίους 18 μήνες, είχαμε μια σημαντική ανάπτυξη υποδομών ‘’εξόρυξης’’ στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Darin Feinstein, ιδρυτής της Blockcap και της Core Scientific.
«Παρατηρήσαμε μια τεράστια αύξηση στις επιχειρήσεις ‘’εξόρυξης’’ που θέλουν να μεταφερθούν στη Βόρεια Αμερική, κυρίως στις ΗΠΑ».

Εκτός οι μισθοί «ανθρακωρύχοι» της Κίνας

Αυτό το σύνολο δεδομένων δεν περιλαμβάνει τη μαζική έξοδο της «εξόρυξης» από την Κίνα, η οποία οδήγησε τους μισούς «ανθρακωρύχους» εκτός σύνδεσης.
Σύμφωνα με το CNBC, που επικαλείται ειδικούς στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, το μερίδιο των ΗΠΑ στην αγορά «εξόρυξης» είναι πιθανότατα ακόμη μεγαλύτερο από ό, τι υποδεικνύουν οι αριθμοί.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του Κέιμπριτζ που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, λίγο πριν από την έναρξη της απαγόρευσης «εξόρυξης» από την Κίνα, η χώρα αντιπροσώπευε το 46% του συνολικού hashrate του κόσμου, έναν βιομηχανικό όρο που χρησιμοποιείται για την περιγραφή της συλλογικής υπολογιστικής δύναμης του δικτύου Βitcoin.
Αυτή είναι μια απότομη πτώση από 75,5% τον Σεπτέμβριο του 2019 και το ποσοστό είναι πιθανώς πολύ χαμηλότερο, δεδομένης της εξόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης