Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κίνα: Δυνατότητα χρήσης του ψηφιακού γιουάν στους ξένους τουρίστες δίνει η κεντρική τράπεζα

Κίνα: Δυνατότητα χρήσης του ψηφιακού γιουάν στους ξένους τουρίστες δίνει η κεντρική τράπεζα

Δεν θα είναι απαραίτητη η κατοχή λογαριασμού σε εγχώρια τράπεζα – Πόσα «ψηφιακά» πορτοφόλια έχουν ανοίξει στη χώρα

Σχετικά Άρθρα

Tη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το ψηφιακό γιουάν που έχει αναπτυχθεί από την κυβέρνηση αποκτούν οι ξένοι ταξιδιώτες στην Κίνα, χωρίς να χρειάζεται να διαθέτουν λογαριασμό σε κάποια κινεζική τράπεζα, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021.
Οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου παρουσιάζουν έκρηξη τα τελευταία χρόνια, και αρχίζουν να καθίστανται κυρίαρχο μέσο πληρωμής στην Κίνα.
Για το λόγο αυτό, συχνά, οι έμποροι προτιμούν να μην πληρώνονται σε μετρητά, ενώ οι πιστωτικές κάρτες ουδέποτε γνώρισαν στην Κίνα τόσο μεγάλη κυκλοφορία όσο στις ΗΠΑ.

Σύνδεση με τραπεζικό λογαρισμό

Ωστόσο, οι δύο κύριες εφαρμογές για πληρωμές μέσω κινητών, τις οποίες διαχειρίζονται η Tencent και η Alibaba, απαιτούν συνήθως σύνδεση με κάποιο τραπεζικό λογαριασμό σε κινεζική τράπεζα, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους ξένους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν με ευκολία τις εφαρμογές.
Η ανακοίνωση ωστόσο της κεντρικής τράπεζας της Κίνας δεν καθιστά σαφές πότε θα είναι διαθέσιμη η δυνατότητα χρήσης του ψηφιακού γιουάν χωρίς τραπεζικό λογαριασμό.

Το e-CNY

Τώρα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας εργάζεται από το 2014 για την ανάπτυξη ψηφιακής έκδοσης του γιουάν, γνωστή ως e-CNY.
Την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, η κεντρική τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση στα αγγλικά και τα κινέζικα σχετικά με την πρόοδο της διαδικασία αυτής.
«Οι αλλοδαποί κάτοικοι που ταξιδεύουν προσωρινά στην Κίνα μπορούν να ανοίξουν ένα ψηφιακό πορτοφόλι e-CNY για να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες πληρωμών, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουν εγχώριο τραπεζικό λογαριασμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ψηφιακά πορτοφόλια

Από τα τέλη Ιουνίου, μετά από ένα έτος δοκιμαστικής χρήσης του e-CNY σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν ανοίξει περισσότερα από 20,87 εκατομμύρια προσωπικά ψηφιακά πορτοφόλια και περισσότερα από 3,51 εκατομμύρια εταιρικά πορτοφόλια, με αξία συναλλαγών περίπου 34,5 δισ. γιουάν (5,39 δισ. δολαρίων), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κεντρική τράπεζα της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης