Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Εμφύλιος στα κρυπτονομίσματα - Ο ιδρυτής του Dogecoin χαρακτηρίζει το bitcoin εγγενώς δεξιά... υπερ-καπιταλιστική τεχνολογία

Εμφύλιος στα κρυπτονομίσματα - Ο ιδρυτής του Dogecoin χαρακτηρίζει το bitcoin εγγενώς δεξιά... υπερ-καπιταλιστική τεχνολογία

Ο Palmer ισχυρίστηκε επίσης ότι η βιομηχανία κρυπτογράφησης ελέγχεται από ένα «ισχυρό καρτέλ πλούσιων»

Σχετικά Άρθρα
Με ολόκληρη τη βιομηχανία κρυπτογράφησης και τους επενδυτές της τα έβαλε ο συνιδρυτής του Breakoin DOGE, Jackson Palmer, χαρακτηρίζοντας την ως εγγενώς δεξιά... υπερ-καπιταλιστική τεχνολογία.

Ο Palmer, ο οποίος δημιούργησε το εξαιρετικά δημοφιλές νόμισμα ως αστείο το 2013, εξαπέλυσε την επίθεση του σε ένα μακρύ νήμα στο Twitter σχετικά με το αν θα επέστρεφε ποτέ στην κρυπτογράφηση.
Εν συντομία η απάντησή του ήταν ένα έντονο «όχι», ενώ χαρακτήρισε την αγορά crypto ως δεξιά και άδικη:
Εικόνα

«Πιστεύω ότι η κρυπτογράφηση είναι μια εγγενώς δεξιά, υπερ-καπιταλιστική τεχνολογία που δημιουργήθηκε κυρίως για να ενισχύσει τον πλούτο των υποστηρικτών της μέσω ενός συνδυασμού φοροαποφυγής, μειωμένης κανονιστικής εποπτείας και τεχνητά ενισχυμένης έλλειψης».

Κατηγορίες για το καρτέλ των... πλούσων

Ο Palmer ισχυρίστηκε επίσης ότι η βιομηχανία κρυπτογράφησης ελέγχεται από ένα «ισχυρό καρτέλ πλούσιων» που «εξελίχθηκαν για να ενσωματώσουν πολλά από τα ίδια ιδρύματα που συνδέονται με το υπάρχον κεντρικό χρηματοοικονομικό σύστημα που υποτίθεται ότι θα αντικαταστήσουν».
Επίσης, ανέφερε ότι η κρυπτογράφηση δεν είναι φιλική προς το χρήστη με τους χρήστες να κατηγορούνται για χαμένους κωδικούς πρόσβασης ή να πέφτουν θύματα σε απάτες.
Ο Palmer, ο οποίος δεν είχε παρέμβει κατά τη διάρκεια της επικής ανόδου του Dogecoin φέτος, υποστήριξε ότι η κρυπτογράφηση έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει την προστασία των καταναλωτών.
«Τα Cryptocurrency είναι σαν να παίρνεις τα χειρότερα μέρη του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος (π.χ. διαφθορά, απάτη, ανισότητα) και να χρησιμοποιείς λογισμικό για να περιορίσεις τεχνικά τη χρήση παρεμβάσεων (π.χ. έλεγχοι, κανονισμοί, φορολογία) που χρησιμεύουν ως μέσο προστασίας ή δίχτυα ασφαλείας», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης