Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

JP Morgan: Μόλις στο 5% το float του bitcoin το 2020 – Γιατί κρατούν τις θέσεις τους τα μεγάλα χαρτοφυλάκια

JP Morgan: Μόλις στο 5% το float του bitcoin το 2020 – Γιατί κρατούν τις θέσεις τους τα μεγάλα χαρτοφυλάκια

Περισσότερο από το 90% των Bitcoin δεν αλλάζει χέρια σε περισσότερο από ένα χρόνο

Μπορεί η JP Morgan να δείχνει αρνητική στο bitcoin, αλλά αναπτύσσει ήσυχα το δικό της crypto fund, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει μεγαλύτερη θέση σε μια αγορά που έχει σημαντικά περιορισμένο float.

Η JP Morgan απέδωσε μάλιστα σε αυτό το στοιχείο την μεγάλη αστάθεια του κρυπτονομίσματος, δηλαδή στο ότι μόλις το 5%, αν όχι και λιγότερο, βρίσκεται σε διαπραγμάτευση στις μεγάλες πλατφόρμες.
Αναλύοντας τους ημερήσιους όγκους συναλλαγών bitcoin, η JPM σημειώνει ότι ένα μεγάλο μέρος του κρυπτονομίσματος είναι κλειδωμένο σε οντότητες, με περισσότερο από το 90% να μην αλλάζει χέρια σε περισσότερο από ένα χρόνο.
Επίσης, περίπου το 80% κρατείται σε πορτοφόλια με μικρό κύκλο εργασιών.

Μόλις 30 δισ. σε διαπραγμάτευση

Όπως αναφέρει η JP Morgan, ένα περιουσιακό στοιχείο με ανώτατο όριο αγοράς 600 δισ. δολαρίων έχει μόλις 30 δισ. δολάρια σε κυκλοφορία.
Αυτό είναι αξιοσημείωτο, καθώς σημαίνει ότι εάν ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο δεν πουλήσει bitcoin όταν αυτό έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών στα 65.000 δολάρια, σίγουρα δεν θα πουλήσει τώρα όταν είναι η μισή τιμή.
Αυτό, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, εξηγεί γιατί το bitcoin - ένα περιουσιακό στοιχείο του οποίου το ανώτατο όριο αγοράς ήταν πάνω από 1 τρισ. δολάρια μόλις τον Απρίλιο - είναι τόσο εξαιρετικά ασταθές: με τη συντριπτική πλειονότητα του bitcoin να κλειδώνεται ή να διατηρείται από λογαριασμούς μεγάλων χαρτοφυλακίων (φάλαινες) που σπάνια πραγματοποιούν συναλλαγές , ο οριακός καθοριστής τιμών του bitcoin είναι μια έκρηξη συναλλαγών σε κλάσματα ενός bitcoin, όπου η ορμή σε πολλές περιπτώσεις μεγεθύνεται από HFTs που στη συνέχεια διαμορφώνουν την κίνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης