Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ισραήλ: Το υπουργείο Άμυνας θα κατασχέσει λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων της Χαμάς

Ισραήλ: Το υπουργείο Άμυνας θα κατασχέσει λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων της Χαμάς
Μια επιχείρηση του Εθνικού Γραφείου για την Αντιτρομοκρατική Χρηματοδότηση του Υπουργείου Άμυνας και των δυνάμεων ασφαλείας «αποκάλυψε έναν ιστό ηλεκτρονικών πορτοφολιών» που πιστεύεται ότι συνδέεται με τη Χαμάς
Σχετικά Άρθρα

Διάταγμα με το οποίο εξουσιοδοτεί τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ να κατασχέσουν λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων που εικάζεται ότι συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς έδωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Benny Gantz.
O Gantz δήλωσε ότι μια επιχείρηση μεταξύ του Εθνικού Γραφείου για την Αντιτρομοκρατική Χρηματοδότηση του Υπουργείου Άμυνας και των δυνάμεων ασφαλείας «αποκάλυψε έναν ιστό ηλεκτρονικών πορτοφολιών» που πιστεύεται ότι συνδέεται με τη Χαμάς και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων, χρησιμοποιώντας Bitcoin (BTC) και άλλα κρυπτονομίσματα.
Οι μακροχρόνιες προσπάθειες της Χαμάς για συγκέντρωση κεφαλαίων μέσω κρυπτονομισμάτων φέρεται να επιταχύνθηκαν πρόσφατα, μετά τις μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της οργάνωσης τον Μάιο του 2021.
Στη δήλωσή του, ο Gantz παρουσίασε τα «ευφυή, τεχνολογικά και νομικά εργαλεία» που επέτρεψαν στις αρχές να παρακολουθήσουν τα κεφάλαια των τρομοκρατών.
Τα πορτοφόλια που θα κατασχεθούν από το υπουργείο περιείχαν Tether (USDT), Ether (ETH), Dogecoin (DOGE), XRP, Binance Coin (BNB), Zcash (ZEC), Litecoin (LTC) και πολλά άλλα altcoins.
Η Χαμάς στράφηκε σε κρυπτονομίσματα λόγω της οικονομικής της απομόνωσης, η οποία οφείλεται στην κατάταξή της ως τρομοκρατικής οργάνωσης από διάφορες χώρες και διεθνή μπλοκ - συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ρωσία, η Τουρκία και η Κίνα είναι μεταξύ εκείνων που δεν χαρακτηρίζουν τη Χαμάς τρομοκρατική οντότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης