Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Φρένο στην Binance και από την Πολωνία - Η ρυθμιστική αρχή προειδοποιεί τους καταναλωτές

Φρένο στην Binance και από την Πολωνία - Η ρυθμιστική αρχή προειδοποιεί τους καταναλωτές
Προειδοποίηση για την Binance εξέδωσε η πολωνική Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς
Σχετικά Άρθρα

Προειδοποίηση εξέδωσε η πολωνική Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (PFSA) για το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance, καθώς όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση δεν υπόκειται σε κάποιον έλεγχο και, ως εκ τούτου, η διενέργεια συναλλαγών μέσω της εν λόγω πλατφόρμας ενέχει σημαντικούς κινδύνους. 
Πιο συγκεκριμένα, η PFSA υπογραμμίζει ότι, σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο το οποίο θα μπορούσε να συμπεριλάβει την Binance και για αυτό το εν λόγω ανταλλακτήριο δεν υπόκειται στην εποπτεία αυτών.
«Προς υποστήριξη των ξένων συναδέλφων μας και για την προστασία των συμμετεχόντων στις χρηματοπιστωτικές αγορές, η PFSA συνιστά να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τη χρήση των υπηρεσιών των οργανισμών του Ομίλου Binance και κατά την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων, διότι μπορεί να προκύψουν σημαντικοί κίνδυνοι απώλειας χρημάτων».
Τον Ιανουάριο, η Πολωνική ρυθμιστική αρχή εξέδωσε μια γενική προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους της ψηφιακής διαπραγμάτευσης περιουσιακών στοιχείων και τόνισε ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων στη χώρα δεν έχει ρυθμιστεί.
Υπενθυμίζεται δε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Νησιά Κέιμαν, η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη και η Γερμανία εξέδωσαν πρόσφατα ανάλογες προειδοποιήσεις αλλά και κατηγορίες σχετικά με την εμπορία κρυπτονομισμάτων στην Binance.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης