Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Έκθεση – σταθμός για τα κρυπτονομίσματα από τον ΟΗΕ – Μπορεί να είναι ακόμη και επωφελή για το περιβάλλον

Έκθεση – σταθμός για τα κρυπτονομίσματα από τον ΟΗΕ – Μπορεί να είναι ακόμη και επωφελή για το περιβάλλον

Η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στο πρότυπο αυτών των αναπτυξιακών έργων προσφέρει μια πιθανή λύση στην συχνά αδύναμη θεσμική υποστήριξη σε χώρες με υψηλά επίπεδα διαφθοράς

Τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία blockchain που τα υποστηρίζει μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αειφόρο ανάπτυξη και μπορεί πραγματικά να ωφελήσουν το περιβάλλον.

Αυτό αναφέρει νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία δημοσιεύτηκε ως απάντηση στις εκτεταμένες περιβαλλοντικές ανησυχίες και τις επικρίσεις για κατανάλωση ενέργειας, με την εξόρυξη Bitcoin (BTC) να αναλαμβάνει μεγάλο μέρος ενεργοβόρας διαδικασίας.
Στην έκθεση υπήρξε η παραδοχή ότι «τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται ακόμη στα σπάργανα και εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές τεχνικές και πολιτικές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν».
«Όσο περισσότερο πειραματιζόμαστε, τόσο περισσότερο μαθαίνουμε για την τεχνολογία», δήλωσε ο Minang Acharya, εμπειρογνώμονας blockchain του ΟΗΕ.
«Αυτό είναι πιθανό να βελτιώσει τις γνώσεις μας σε ολόκληρο τον ΟΗΕ για το blockchain, την κατανόησή μας για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των εξορυκτικών επιχειρήσεων και να βελτιώσουμε τις πιθανότητές μας να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα που μπορεί να φέρει η τεχνολογία στο μέλλον»

Η ενεργοβόρα εξόρυξη

Η εξόρυξη Bitcoin είναι μια ενεργειακά εντατική διαδικασία, η οποία παράγει δυσφημιστικά περισσότερες εκπομπές θερμοκηπίου παγκοσμίως από τις χώρες όπως το Καζακστάν.
Αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτό είναι απλώς μια αντανάκλαση της παγκόσμιας παραγωγής ενέργειας ή των πηγών καυσίμων και οι ανθρακωρύχοι δεν μπορούν απλώς να αποφασίσουν πώς παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιούν - όσο πιο πράσινο το δίκτυο, τόσο πιο πράσινο το Bitcoin.

Διαφάνεια Blockchain

Στην καρδιά της υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών για τεχνολογίες blockchain είναι η ικανότητα να διασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια μέσα στο σύστημα - επιλύοντας το θεμελιώδες πρόβλημα εμπιστοσύνης.
Η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στο πρότυπο αυτών των αναπτυξιακών έργων προσφέρει μια πιθανή λύση στην συχνά αδύναμη θεσμική υποστήριξη σε χώρες με υψηλά επίπεδα διαφθοράς.
Το BTC και άλλα κρυπτονομίσματα αποτελούν μια λύση για παραβατικότητα, διαφθορά και απάτη μέσω της παροχής μιας δημόσιας εγγραφής συναλλαγών μεταξύ του ΟΗΕ, του προσωπικού του έργου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης