Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Ethereum ενισχύεται κατά 40% και απειλεί ευθέως την πρωτοκαθεδρία του Bitcoin

tags :
Το Ethereum ενισχύεται κατά 40% και απειλεί ευθέως την πρωτοκαθεδρία του Bitcoin
Ενίσχυση κατά 40% έναντι του Bitcoin «βλέπουν» για το Ethereum αναλυτές

Ενίσχυση κατά 40% έναντι του Bitcoin αναμένεται να παρουσιάσει το Ethereum, σύμφωνα με όσα αναφέρουν αναλυτές της αγοράς, με το exchange rate να «σκαρφαλώνει» από το εύρος των 0,05–0,06 Bitcoin στα 0,07 Bitcoin σύντομα.
Οι αναλυτές βασίζουν την bullish αναλογία τους στο επίπεδο στήριξης των 0.063 BTC που παρουσιάζει η εν λόγω ισοτιμία.
Το κατώτατο όριο των τιμών, όπως καθορίστηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης των κρυπτονομισμάτων στα μέσα Μαΐου 2021, είναι, σε κάθε περίπτωση, καθοριστικό για τη διατήρηση της ανοδικής τάσης του Ethereum έναντι του Bitcoin.

Το «πιρούνι»

Η bullish αναλογία εμφανίστηκε καθώς ο δείκτης ETH / BTC έδωσε ώθηση 21,28% στις τιμές, μετά τα χαμηλά της 27ης Ιουνίου στα 0,0552 BTC.
Κατά τα φαινόμενα, λοιπόν, οι traders φαίνεται να πούλησαν Bitcoin για να αναζητήσουν ευκαιρίες στην αγορά του Ethereum.
Έκτοτε, το δεύτερο τη τάξει κρυπτονόμισμα έχει αυξηθεί περισσότερο από 160% έναντι του Bitcoin.
Φυσικά, αυτό είναι απότοκο της προσδοκίας που γεννά η αναβάθμιση του blockchain του Ethereum και η μετάβαση του από το πρωτόκολλο Proof of Work στο πρωτόκολλο Proof of Stake, που είναι πολύ πιο φιλικό περιβαλλοντικά.
Επίσης, στόχος της αναβάθμισης είναι να κάνει το Ethereum ένα αποπληθωριστικό token. 
Ως εκ τούτου... οι αναλυτές και οι traders βλέπουν τεράστιες ανοδικές δυνατότητες.
Η ανοδική συνταγή είναι απλή: Η προσφορά έναντι της αυξανόμενης ζήτησης θα ανεβάσει τις τιμές.
Η τιμή Ethereum που έχει κλειδωθεί έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο.
Η εξάντλησή του στα ανταλλακτήρια θα έχει θετικό αντίκτυπο στην τιμή.

cfe6cf84-5bfb-4d5c-9c76-237a480a1916.jpg
Περισσότερες ενεργές διευθύνσεις από το Bitcoin 

Πλέον το δεύτερο τη τάξει κρυπτονόμισμα από άποψη κεφαλαιοποίησης, το Ethereum, έχει περισσότερες ενεργές διευθύνσεις από τον «βασιλιά» Bitcoin, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το δημοφιλέστερο ψηφιακό asset στον κόσμο οδεύει ολοταχώς σε bear market.
Πιο συγκεκριμένα, το Ethereum την Παρασκευή 2 Ιουλίου ξεπέρασε το bitcoin σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ενεργών διευθύνσεων, σημάδι ότι η ζήτηση… αποσύρεται από το Bitcoin καθώς ο άμεσος ανταγωνιστής του «ανεβαίνει» σε... ανάστημα.
Τα δεδομένα από το Bitinfocharts δείχνουν ότι το Ethereum διατηρεί το προβάδισμα με 757.859 ενεργές διευθύνσεις, περίπου 49.154 περισσότερες από το Bitcoin, το οποίο έχει 708.705.
Ο συνολικός αριθμός ενεργών διευθύνσεων στο δίκτυο του Βitcoin έχει μειωθεί 38% από την κορυφή του Απριλίου, στο 1,1 εκατομμύριο.
Θα μπορούσαν να υπάρχουν διάφοροι λόγοι πίσω από την πτώση του, δήλωσε ο Justin d'Anethan, επικεφαλής πωλήσεων στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Eqonex.
Για παράδειγμα, σημαντικό ρόλο ενδεχομένως να έχουν διαδραματίσει το sell off του Μαΐου και η μείωση του hashrate του Bitcoin λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά των εταιρειών και των ιδιωτών που πραγματοποιούσαν εξορύξεις στην Κίνα.
«Αυτά, σε συνδυασμό με την άνοδο του Ethereum και τη χρησιμότητά του, συνέβαλαν στο να χάσει έδαφος όσον αφορά τον αριθμό των ενεργών διευθύνσεων» συμπλήρωσε ο d'Anethan.
Capture_4.PNG
Όπως εκτιμάται, οι κινεζικές απαγορεύσεις οδήγησαν σε λουκέτο το 90% των εταιρειών που πραγματοποιούσαν εξορύξεις Bitcoin.
Φυσικά, χτυπήθηκε και η παραγωγή του Ethereum, ωστόσο ο αρνητικός αντίκτυπος θεωρείται μέτριος και σχετικά απορροφήσιμος - πόσο μάλλον που επίκειται η αναβάθμιση του δικτύου με την έλευση του Ethereum 2.0, το οποίο ως γνωστόν δεν απαιτεί εξόρυξη.
Σε κάθε περίπτωση, οι ενεργές διευθύνσεις είναι ένα σημάδι ότι η ζήτηση για Bitcoin εξασθενεί, καθώς οι περισσότεροι κάτοχοί του προβαίνουν σε πωλήσεις.
Την ίδια στιγμή, οι traders καιροφυλαχτούν για να αγοράσουν στην πτώση, με τα 20.000 δολ. να αποτελούν σημείο εκκίνησης αθρόων αγορών.
Η τιμή του bitcoin έχει μειωθεί περίπου στο 50% από την κορυφή στα μέσα Απριλίου στα 64.829 δολάρια.
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές τύγχανε διαπραγμάτευσης στα 33.482 δολάρια.
Ταυτόχρονα, το Ethereum έχει μειωθεί κατά 11%, σε περίπου 2.039 δολ., υποχωρώντας περισσότερο από 50% (4.380 δολ. τον Μάιο).
Ωστόσο, πολλοί αναλυτές θεωρούν πως ο «αιθέρας» επιφυλάσσει ένα ανοδικό… ξέσπασμα.
«Οι διευθύνσεις Ethereum δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να είναι οικονομικοί πράκτορες σε έναν ψηφιακό κόσμο», δήλωσε ο Lex Sokolin, επικεφαλής οικονομολόγος της εταιρείας blocken ConsenSys. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης