Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Μόλις 500 χιλ. τα ενεργά πορτοφόλια στο Bitcoin, από 1,3 εκατ. πριν από 6 εβδομάδες - Μεγαλύτερη η κινητικότητα στο Ether

Μόλις 500 χιλ. τα ενεργά πορτοφόλια στο Bitcoin, από 1,3 εκατ. πριν από 6 εβδομάδες - Μεγαλύτερη η κινητικότητα στο Ether
Οι ενεργές διευθύνσεις στο Ethereum αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 9% την τελευταία εβδομάδα σε 700.000
Τεράστια ανησυχία έχει προκληθεί στην αγορά κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο αριθμός των διευθύνσεων που είναι ενεργές στο δίκτυο Bitcoin έχει μειωθεί περίπου κατά 60% τις τελευταίες έξι εβδομάδες, από 1,3 εκατομμύρια σε περίπου 500.000.
Η κατάρρευση της δραστηριότητας οδήγησε το Ethereum σε υψηλότερη θέση σε σχέση με το Bitcoin με αριθμό ενεργών διευθύνσεων, με το δίκτυο Ethereum να φιλοξενεί περίπου 200.000 πιο ενεργά πορτοφόλια από το Bitcoin στις 27 Ιουλίου.
Είναι η τρίτη φορά αυτόν τον μήνα, που το Ethereum έχει ξεπεράσει το Bitcoin από τη μέτρηση στις 5 Ιουνίου 2021 και στις 6 Ιουνίου 2021.
Η προηγούμενη φορά που η ETH είχε το προβάδισμα ήταν στις αρχές του 2017.
Image

Τι εκτιμούν οι αναλυτές

Οι αναλυτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι οι ενεργές διευθύνσεις του Bitcoin έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020.
Βέβαια, ο λόγος στον οποίο επικαλούνται αρκετοί αναλυτές είναι η επιθετική πτώση άνω του 50% που ακολούθησε από τα υψηλά όλων των εποχών του Bitcoin τον Μάιο μετά και τις ενέργειες της Κίνας κατά των miners στη χώρα.
Οι ενεργές διευθύνσεις στο Ethereum αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 9% την τελευταία εβδομάδα σε 700.000, παρά το γεγονός ότι η τιμή του υποχώρησε περισσότερο από 10%.
Ωστόσο, οι ενεργές διευθύνσεις Ethereum εξακολουθούν να είναι χαμηλότερες κατά 22% από την κορυφή των 900.000 στις αρχές Απριλίου.

Flippening Index

Οι ενεργές διευθύνσεις είναι η τελευταία μέτρηση που το Ethereum έχει ξεπεράσει το Bitcoin, με τον Flippening Index του Blockchain Center να εκτιμά τα έσοδα από τα τέλη συναλλαγών του Ethereum περισσότερο από 300%, ενώ ο συνολικός αριθμός συναλλαγών έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 500%.
Ωστόσο, το Bitcoin έχει επίσης ανακτήσει το προβάδισμα τόσο στον όγκο συναλλαγών όσο και στον τζίρο, από την πρόσφατη υποχώρηση.
Σύμφωνα με μια έκθεση της 23ης Ιουνίου από τον πάροχο αναλυτικών στοιχείων της αλυσίδας, Glassnode, ο συνολικός αριθμός μοναδικών διευθύνσεων που αλληλεπιδρούν με πρωτόκολλα DeFi συνέχισε να αυξάνεται από τον Μάιο, υποδηλώνοντας ότι η δραστηριότητα DeFi αυξήθηκε παρά την ευρύτερη τάση της κρυπτογράφησης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης