Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Iσχυρή άμυνα και ράλι για το Bitcoin παρά τις αρνητικές ειδήσεις - Κρίσιμο σημείο αντίστασης τα 38.000 δολ.

Iσχυρή άμυνα και ράλι για το Bitcoin παρά τις αρνητικές ειδήσεις - Κρίσιμο σημείο αντίστασης τα 38.000 δολ.
Σθεναρή αντίσταση προβάλλει το Bitcoin, παρά τις αρνητικές ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα

Σθεναρή αντίσταση προβάλλει το Bitcoin, παρά τις αρνητικές ειδήσεις γύρω από τα κρυπτονομίσματα.
Μάλιστα, η τιμή του σημειώνει ράλι για τρίτη συνεχή ημέρα, κάνοντας τους «ταύρους» να αναθαρρήσουν.
Ειδικότερα, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα κινήθηκε δυναμικά πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων 20 ημερών, κάτι που αποτελεί θετική ένδειξη ότι το momentum για το token είναι ανοδικό.
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το Bitcoin κέρδιζε 5%, στα 36,422 δολ.
Για πολλούς αναλυτές, το επόμενο σημείο κλειδί είναι τα 40.000 δολ. ανά νόμισμα, εφόσον ξεπεραστεί ο σκόπελος των 38.221 δολ., που αποτελεί τον μέσο όρο των τελευταίων 50 ημερών.
«Παρόλο που θα μπορούσαμε να είμαστε λίγους μήνες μπροστά, παραμένουμε μακροπρόθεσμα αισιόδοξοι και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η αγορά θα ανακάμψει γρηγορότερα από ό, τι οι περισσότεροι ανέμενα» δήλωσε ο Paul Barroso, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Atani, ενός ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.
Τα θεμελιώδη μεγέθη παραμένουν πολύ δυνατά.
σγφδγδσφσφδγ.JPG
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως το κρυπτονόμισμα κινήθηκε ανοδικά παρά το γεγονός πως στη Μεγάλη Βρετανία απαγορεύθηκε η λειτουργία ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια, της Binance Market Ltd, συνεργαζόμενης εταιρείας με την Binance, αλλά και τη Huobi, μιας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες στην Κίνα.
Σε αυτό το κλίμα, η αγορά κρυπτονομισμάτων σημείωσε άνοδο +6.6%.
Την ίδια στιγμή, γίνεται αντιληπτό ότι οι μικρομέτοχοι και οι traders κρατούν την αγορά κρυπτονομισμάτων ζωντανή, όπως αναφέρει στο Bloomberg o Joel Edgerton, επικεφαλής της bitFlyer USA.
Το 70% του όγκου συναλλαγών αντιστοιχεί σε κινήσεις μικρομετόχων, πρόσθεσε.
Επιπλέον, ο Edgerton βλέπει μια εισροή νέων πελατών στην bitFlyer.
«Αυτή η συμπεριφορά ευθυγραμμίζεται με όσα αναφέρουμε στους πελάτες μας, οι οποίοι βλέπουν το Bitcoin ως μακροπρόθεσμη επένδυση και όχι ως βραχυπρόθεσμο κερδοσκοπικό προϊόν», κατέληξε.
Στην BTIG, αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Julian Emanuel και του Michael Chu, επανέλαβαν τον στόχο των 50.000 δολ. για το Bitcoin και των 5.000 δολ. για το Ether έως το τέλος του 2021, γράφοντας την περασμένη εβδομάδα ότι «θα επωφεληθούν από την παρούσα αδυναμία».
Το σκεπτικό για μια κατανομή χαρτοφυλακίου από 1% έως 3% σε σχέση με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία «είναι ισχυρότερο από ποτέ», ανέφεραν, κάνοντας λόγο για την «μετασχηματιστική δύναμη του blockchain» και «ένα απόθεμα αξίας σε έναν όλο και πιο αβέβαιο και επιρρεπή στον πληθωρισμό κόσμο. 

Δείκτης - κλειδί προμηνύει επιστροφή των θεσμικών

Δείκτης-κλειδί που έχει σηματοδοτήσει σημαντικές πτώσεις κατά το παρελθόν προμηνύει νέες ροές κεφαλαίων στο bitcoin, σύμφωνα με όσα επισημαίνει με ανάλυσή της η Glassnode.
Ο λόγος για αριθμοδείκτη που δημιουργήθηκε από τον αναλυτή Willy Woo και σχετίζεται με τη διάθεση των stablecoin, o οποίος αυξήθηκε από τα χαμηλά δωδεκαμήνου (-2,6) στο -1,9 τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.
Η πρόσφατη ανάκαμψη από τα 28.000 δολ. δείχνει ότι μεγάλα κεφάλαια -κυρίως θεσμικών- ρέουν από τα stablecoin στην αγορά του bitcoin, ανέφερε η Glassnode την Πέμπτη.
Με άλλα λόγια, τα fund φαίνεται να έχουν χρησιμοποιήσει stablecoin για να αγοράσουν στην πτώση bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.
Ως γνωστόν, τα stablecoins είναι νομίσματα που έχουν κλειδωμένη ισοτιμία με κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο με σχετικά σταθερή αξία - συνήθως το δολάριο.
Oυσιαστικά είναι «πληρεξούσια» fiat νομισμάτων, προσφέροντας ως πλεονέκτημα σταθερότητα τιμών την οποία δεν διαθέτουν άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.
Σύμφωνα με τη Messari, η συνολική κεφαλαιοποίηση των «σταθερών νομισμάτων» αυξήθηκε 10 φορές σε ετήσια βάση, σε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο δείκτης της προσφοράς stablecoin (SSR) είναι ο δείκτης της προσφοράς bitcoin και της προσφοράς stablecoin που υποδηλώνεται σε Βitcoin.
«Όταν ο λόγος είναι χαμηλός, η ζήτηση για bitcoin είναι υψηλή.
Αντίθετα, μια υψηλή αναλογία σημαίνει ότι το fiat έχει ασθενή αγοραστική δύναμη» δήλωσε η Glassnode. 

 

Ο ταλαντωτής του λόγου προσφοράς stablecoin βοηθά τους traders να εντοπίσουν ακραίες τιμές στο SSR και τυχόν επικείμενες αλλαγές τάσης.
Ο δείκτης, ωστόσο, δεν λαμβάνει υπόψη τις συναλλαγές με βάση το fiat ή τα παράγωγα του bitcoin, οπότε παρουσιάζει ατέλειες.
Ωστόσο, έχει αποδειχθεί αξιόπιστος δείκτης στο παρελθόν.
Για παράδειγμα, στην προηγούμενη bull run του bitcoin, συμπεριλαμβανομένου εκείνου που παρατηρήθηκε στο τελευταίο τρίμηνο του 2020, ξεκίνησε με μια τιμή κάτω από -2 στον ταλαντωτή. Έτσι, η πρόσφατη ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι ένα σήμα επικείμενης αλλαγής για το bitcoin και την ευρύτερη αγορά των κρυπτονομισμάτων.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης