Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Έρχεται το Magneto… που θα απογειώσει το Ethereum – Τέλη Ιουλίου 2021 η μεγάλη αναβάθμιση

Έρχεται το Magneto… που θα απογειώσει το Ethereum – Τέλη Ιουλίου 2021 η μεγάλη αναβάθμιση

Η αναβάθμιση, την οποία η κοινότητα ονόμασε "Magneto", θα περιλαμβάνει τις τέσσερις προτάσεις βελτίωσης του Ethereum ή EIP

Τέλη Ιουλίου 2021 αναμένεται η μεγάλη αναβάθμιση του Ethereum, με τους προγραμματιστές του blockchain Ethereum Classic (ETC) να προσβλέπουν σε μια μεγάλη αλλαγή που θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του κρυπτονομίσματος.

Η αναβάθμιση, την οποία η κοινότητα ονόμασε "Magneto", θα περιλαμβάνει τις τέσσερις προτάσεις βελτίωσης του Ethereum ή EIP, που πρωτοεμφανίστηκαν στο Βερολίνο νωρίτερα αυτό το έτος.
Αυτές οι προτάσεις αποσκοπούν στη βελτίωση της ασφάλειας του δικτύου, εξοικονομώντας παράλληλα το κόστος φυσικού αερίου αποθηκεύοντας διευθύνσεις και κλειδιά σε ένα μέρος για την πρόσβαση των χρηστών με μία μόνο συναλλαγή.
Οι δοκιμές beta στα δοκιμαστικά δίκτυα MTC και Kotti ξεκίνησαν στις 2 Ιουνίου και στις 9 Ιουνίου αντίστοιχα.

Lohja: Απαραίτητη η αναβάθμιση του λογισμικού κόμβου

«Για να διασφαλίσουμε μια επιτυχημένη αναβάθμιση, ζητάμε από τους καταναλωτές ETC να αναβαθμίσουν το λογισμικό κόμβων τους σε έκδοση συμβατή με Magneto εάν δεν το έχουν ήδη κάνει», ανέφερε ο Stevan Lohja, διευθυντής σχέσεων προγραμματιστών για τη Mantis.
Το Ethereum Classic δημιουργήθηκε αρχικά κάτω από δύσκολες συνθήκες το 2016. Το πρωτόκολλο διαμορφώθηκε από το mainnet Ethereum (ETH) λόγω μιας υποκλοπής που είναι γνωστό απλώς ως "το DAO" - ένας πρώτος αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός.
Οι προγραμματιστές του Ethereum αποφάσισαν να ανατρέψουν τις κακόβουλες συναλλαγές σε μια προσπάθεια να παρακάμψουν τους χάκερς και να επιστρέψουν τα κλεμμένα χρήματα στους κατάλληλους κατόχους τους.


Γιατί το Ethereum είναι το κρυπτονόμισμα του μέλλοντος - Συνδέεται το Bitcoin με την υπηρεσία NSA;

Πολλοί είναι οι αναλυτές που συγκλίνουν στην άποψη πως το Ether και το blockchain Ethereum έχουν πολύ πιο λαμπερό μέλλον από το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, το Bitcoin, καθώς, όπως λένε, διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη ευελιξία.

Οι λόγοι

α)Αρχικά, το Ether είναι πολύ καλύτερο επειδή προσφέρει τέτοια διαφάνεια στις συναλλαγές που δεν διαθέτει το Bitcoin.
Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ταυτότητα του εφευρέτη του – και αυτό είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που δεν πρέπει περιθωριοποιηθεί.
Μάλιστα, ο Vitalik Buterin είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, κάτι που δεν ισχύει για το ομιχλώδες σκηνικό και το πέπλο συνωμοσιολογίας που καλύπτει το όνομα του υποτιθέμενου εφευρέτη του Bitcoin Satoshi Nakamoto.

β)Αν και η συντριπτική πλειονότητα των κατόχων αλλά των traders του bitcoin απορρίπτουν το επιχείρημα της διαφάνειας ως ασήμαντο, υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν διερεύνησης.
Στη Λευκή Βίβλος της NSA του 1996 γίνεται ρητή αναφορά στο κρυπτογραφικό πρότυπο του bitcoin SHA-256 που επιγράφεται How to Make a Mint: The Cryptography of Anonymous Electronic Cash.
Μάλιστα, αυτό οδήγησε πολλούς να πιστέψουν ότι ο Satoshi Nakamoto ήταν πράκτορας.
Η παραπάνω φιλολογία οδήγησε στο ψευδές συμπέρασμα ότι το Bitcoin προσφέρει πλήρη ανωνυμία.
Η αλήθεια είναι πως ανωνυμία προσφέρουν μόνο τα μετρητά, ενώ ακόμα και για κρυπτονομίσματα που υποτίθεται πως έχουν μηδενικό ψηφιακό ίχνος εγείρονται πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσο προσφέρουν ανωνυμία.
Φυσικά, είναι πολύ πιθανό πως οι όποιες συλλήψεις γίνονται και σχετίζονται με ransomware να παραμένουν στο σκοτάδι.
Βέβαια, η προαναφερθείσα Λευκή Βίβλος δεν αποτελεί απόδειξη ότι το bitcoin είναι εφεύρεση της NSA, καθώς οι άνθρωποι κλέβουν ιδέες ο ένας τον άλλον όλη την ώρα. 

γ) Ο Dan Kaminsky, ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στον κόσμο, προσπάθησε να χακάρει πριν χρόνια το Βitcoin.
Ενώ πίστευε πως θα ήταν κάτι εύκολο, η προσπάθειά του στέφθηκε με... αποτυχία.
Ωστόσο, μετά εξέφρασε την άποψη πως το Bitcoin μπορεί να είναι και trojan.
Επιπλέον, σε μια συνέντευξή του, ο Kaminsky δήλωσε ότι η αρχιτεκτονική ασφαλείας του Bitcoin απαιτούσε τεράστιους οικονομικούς πόρους που μόνο ένας κρατικός «χορηγός» θα μπορούσε να προσφέρει.
Όποιος σχεδίασε το bitcoin είναι «προγραμματιστής παγκόσμιας κλάσης, με βαθιά κατανόηση της γλώσσας προγραμματισμού C ++, κατανοεί τα οικονομικά, την κρυπτογράφηση και τη δικτύωση peer-to-peer, ανέφερε ο Kaminksy.

δ) Οι διαφορές του Bitcoin με το Ether: Το blockchain είναι η ραχοκοκαλιά όλα των κρυπτονομισμάτων.
Επίσης είναι πολύ παρεξηγημένο, καθώς πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι όλες οι blockchain δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο.
Αυτό δεν είναι αληθές: Άλλο το blockchain του Ethereum, άλλο το blockchain του Bitcoin.
To blockchain του Ethereum περιέχει μια πλήρως ολοκληρωμένη γλώσσα προγραμματισμού Turing που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία «έξυπνων συμβάσεων»,
Επίσης, μια γλώσσα Turing μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μιμηθεί μια μηχανή Turing, που εφευρέθηκε από τον επιστήμονα υπολογιστών Alan Turing ο οποίος θεωρητικά μπορούσερ να λύσει με τη μέθοδό του οποιοδήποτε υπολογιστικό πρόβλημα.
Ο Buterin ανέπτυξε το Ethereum με αυτή τη λογική, ενώ η εφεύρεση του Satoshi Nakamoto, το Bitcoin.

ε) Ο αλγόριθμος proof of work του Satoshi Nakamoto ήταν μια πραγματική επανάσταση για τα κρυπτονομίσματα, ωστόσο το proof of stake του Ethereum που έχει αναπτυχθεί ως εναλλακτική λύση είναι πλέον πιο καινοτόμο.
Το αρχικό πλεονέκτημα του Bitcoin είναι πια ξεπερασμένο.
Ακριβώς όπως ένας μικρός παίκτης η Apple ξεπέρασε γρήγορα τον ηγέτη της IBM στην αγορά, το Ethereum θα ξεπεράσει το Bitcoin.

στ) Τέλος, λόγω της δυναμικής του blockchain Ethereum, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για ένα ευρύ φάσμα αποκεντρωμένων εφαρμογών, π.χ. έξυπνες συμβάσεις, το Ether είναι το μέλλον των κρυπτονομισμάτων.  

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης