Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

"Χτύπημα" στα κρυπτονομίσματα μέσω Binance από Λονδίνο και Τόκυο

Ένας σημαντικά υψηλός αριθμός επιχειρήσεων κρυπτογράφησης δεν πληροί τα απαιτούμενα πρότυπα
Νέο χτύπημα φαίνεται ότι δέχεται η αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας είχαν ως στόχο τις θυγατρικές της Binance Holdings, του μεγαλύτερου δικτύου ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, στην τελευταία κανονιστική καταστολή για το εξαιρετικά δημοφιλές εμπόριο bitcoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων.
Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, η κύρια χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της χώρας, δήλωσε ότι η τοπική μονάδα της Binance δεν επιτρέπεται να διεξάγει πράξεις που σχετίζονται με ρυθμιζόμενες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες.

Ένα μήνα και πλέον η αναμονή της Binance

Η Binance προσφέρει συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και παραγώγων που συνδέονται με αυτά, όπως συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.
Η Binance Markets, ο βραχίονας της εταιρείας, υπέβαλε αίτηση εγγραφής στην Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς και απέσυρε την αίτησή της στις 17 Μαΐου.
«Ένας σημαντικά υψηλός αριθμός επιχειρήσεων κρυπτογράφησης δεν πληροί τα απαιτούμενα πρότυπα» σύμφωνα με τους κανονισμούς για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δήλωσε εκπρόσωπος της FCA σε email.
"Από τις εταιρείες που έχουμε αξιολογήσει μέχρι σήμερα, πάνω από το 90% έχει αποσύρει τις αιτήσεις μετά την παρέμβασή μας."

Στο παράδειγμα του Λονδίνου και το Τόκυο

Ο οικονομικός παρατηρητής της Ιαπωνίας εξέδωσε δήλωση στις 25 Ιουνίου, αναφέροντας ότι η Binance δεν είναι εγγεγραμμένη για να κάνει συναλλαγές στη χώρα.
Η τιμή του bitcoin υποχώρησε το σαββατοκύριακο μετά τις ρυθμιστικές κινήσεις, φτάνοντας έως τα 33.250 δολάρια..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης