Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Βρετανία απαγορεύει τη λειτουργία της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων

Η Βρετανία απαγορεύει τη λειτουργία της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων
Η εποπτική χρηματοπιστωτική αρχή της Βρετανίας απαγορεύει στη Binance οποιοδήποτε δραστηριότητα.

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων ανά τον κόσμο, δέχθηκε αυστηρή ποινή στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η εποπτική χρηματοπιστωτική αρχή (FCA) απαγορεύει στη Binance από την Κυριακή 27/6 οποιοδήποτε δραστηριότητα.
H Binance θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη (30/6) να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της βρετανικής αρχής, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης όλων των διαφημίσεων και των οικονομικών προωθήσεων.
Πρέπει επίσης να καταστήσει σαφές στον ιστότοπό της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως δεν της επιτρέπεται πλέον να λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χωρίς άδεια

Η Binance Markets Limited δεν έχει λάβει άδεια λειτουργίας βάσει του καθεστώτος εγγραφής κρυπτονομισμάτων, που απαιτείται στη Μεγάλη Βρετανία για την παροχή υπηρεσιών ως προς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.
Είχε υποβάλει σχετική αίτηση, προκειμένου να γίνει εγγεγραμμένη εταιρεία κρυπτονομισμάτων αλλά η εποπτική αρχή την απέρριψε μετά από ενδελεχή έρευνα.
Για την έγκριση τέτοιων αιτήσεων η βρετανική εποπτική αρχή, προβαίνει σε ελέγχους και πρακτικές για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Η απόφαση της FCA έρχεται μετά την προειδοποίηση της ιαπωνικής εποπτικής αρχής, πως η Binance διεξήγαγε μη εξουσιοδοτημένο εμπόριο κρυπτονομισμάτων με Ιάπωνες πολίτες.
Αξίζει να σημειωθεί, πως είχε λάβει αυστηρή προειδοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 2018.


xbt.JPG

Στο στόχαστρο ΗΠΑ – Γερμανίας

Το υπουργείο Δικαιοσύνης και η Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων των ΗΠΑ ερευνούν δραστηριότητες της Binance.
Στο πλαίσιο της έρευνας, αξιωματούχοι οι οποίοι ασχολούνται με υποθέσεις νομιμοποίησης παράνομου χρήματος και φορολογικές παραβάσεις έχουν ζητήσει πληροφορίες από πρόσωπα που έχουν γνώση των δραστηριοτήτων της Binance, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.
«Λαμβάνουμε τις νομικές μας υποχρεώσεις πολύ σοβαρά και συνεργαζόμαστε με τις ρυθμιστικές και διωκτικές αρχές» ανέφερε εκπρόσωπος της Binance στο Bloomberg.
Αν και το υπουργείο Δικαιοσύνης και η Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων διώκουν πιθανές παραβάσεις, δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστεί ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο της έρευνας στην περίπτωση της Binance.
Πηγή του Bloomberg επισήμανε ότι πράκτορες της Υπηρεσίας Δημοσίων Εσόδων διερευνούν τόσο την συμπεριφορά πελατών της Binance όσο και υπαλλήλων της.
Καμία από τις δύο αρχές δεν έχει κατηγορήσει μέχρι στιγμής τη Binance για κάποιο παράπτωμα.
Εξάλλου και στη Γερμανία η εποπτική αρχή είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές τον Απρίλιο, πως η Binance πιθανότατα παραβίασε τους κανόνες περί κινητών αξιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης