Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

JP Morgan: Ένας στους δύο θεσμικούς επενδυτές βλέπουν το bitcoin ως... ποντικοφάρμακο

JP Morgan: Ένας στους δύο θεσμικούς επενδυτές βλέπουν το bitcoin ως... ποντικοφάρμακο

Η JPMorgan κυκλοφόρησε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήγαγε στις 11 Ιουνίου και την παρακολούθησαν περίπου 3.000 επενδυτές από περίπου 1.500 ιδρύματα

Ως… ποντικοφάρμακο χαρακτηρίζει το bitcoin το 49% των επενδυτών από 1.500 ιδρύματα, σύμφωνα με την JP Morgan.

Το 49% από αυτούς πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι είτε «δηλητήριο αρουραίου», όρος που χρησιμοποιείται και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Berkshire Hathaway, Warren Buffett για να περιγράψει το bitcoin ή «μια προσωρινή μανία».
Η JPMorgan κυκλοφόρησε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήγαγε στις 11 Ιουνίου και την παρακολούθησαν περίπου 3.000 επενδυτές από περίπου 1.500 ιδρύματα.

Διχασμένοι οι επενδυτές

Σύμφωνα με την JP Morgan, η άποψη των επενδυτών σχετικά με το μέλλον των κρυπτονομισμάτων είναι πολύ διχασμένη.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το 42% των επενδυτών πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα είναι εδώ για να μείνουν και το 9% πιστεύει ακόμη ότι θα προσφέρουν σημαντικές αποδόσεις.
Ωστόσο, το 49% των επενδυτών συμφωνεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, που είπε ότι η κρυπτογράφηση είναι «ποντικοφάρμακο».
Επιπλέον, το 16% των ερωτηθέντων θεωρούν την κρυπτογράφηση ως προσωρινή μόδα.
chart.jpg

Εν αναμονή της ρύθμισης

Όσον αφορά τη ρύθμιση, το 81% των επενδυτών που ρωτήθηκαν αναμένουν αυστηρότερους κανονισμούς για την κρυπτογράφηση και το 95% πιστεύει ότι η απάτη είναι «κάπως ή πολύ διαδεδομένη» στον κόσμο της κρυπτογράφησης.
Η JPMorgan διαπίστωσε επίσης ότι μόνο το 10% των επενδυτών διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα.
Από αυτούς που δεν το κάνουν, μόνο το 20% σκοπεύει να ξεκινήσει.
Ωστόσο, όταν ρωτήθηκαν για τις προσωπικές τους επενδύσεις, το 40% των επενδυτών δήλωσε ότι δραστηριοποιήθηκαν σε κρυπτονομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης