Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Διχασμένοι οι αναλυτές για τα κρυπτονομίσματα - Οι «ταύροι» όμως δεν ανησυχούν...

Διχασμένοι οι αναλυτές για τα κρυπτονομίσματα - Οι «ταύροι» όμως δεν ανησυχούν...

Το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 30.000 δολάρια, αλλά οι ταύροι δεν ανησυχούν

Σχετικά Άρθρα
Η σύντομη πτώση του Bitcoin κάτω από το συμβολικό κατώτατο όριο των 30.000 δολαρίων την Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021, επανέφερε τη συζήτηση για έναν... χειμώνα στην κρυπτογράφηση.

Ωστόσο, οι αναλυτές λένε στο CNBC ότι τα θεμελιώδη του bitcoin είναι καλές και οι συνθήκες της αγοράς το 2021 είναι πολύ διαφορετικές από την τελευταία μεγάλη συντριβή της αγοράς κρυπτογράφησης το 2018.
«Είμαστε πολύ μακριά από μια αγορά αρκούδων, μόνο οι traders ανησυχούν για τις κινήσεις που παρατηρούνται σε πλατφόρμες, όπως οι όγκοι και οι τιμές», δήλωσε ο δημοφιλής αναλυτής και στατιστικολόγος Willy Woo.

Τι συμβαίνει με το bitcoin

Η άνοδος του Bitcoin τους τελευταίους 12 μήνες είχε μεγάλη σχέση με τους δισεκατομμυριούχους και τις εταιρείες που αγοράζουν bitcoin σε μεγάλα ποσά.
Η αύξηση του ενδιαφέροντος από τους κυριότερους χρηματοοικονομικούς παίκτες όχι μόνο αναμόρφωσε την εικόνα του bitcoin, αλλά και προκάλεσε έλλειψη προσφοράς, η οποία βοήθησε στην αύξηση της τιμής του.
Αλλά από τότε που η τιμή του bitcoin έφτασε τα 63.000 δολάρια τον Απρίλιο, οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι για το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.
Η καταστολή της Κίνας σε εθνικό επίπεδο για τους ανθρακωρύχους bitcoin της χώρας σίγουρα δεν βοηθά.

Ο ρόλος της Κίνας

«Τα πρόσφατα νέα σχετικά με το κλείσιμο των μονάδων εξόρυξης της Κίνας ήταν καθοριστικός παράγοντας.
Έχουν απαγορεύσει στις τράπεζες να χρησιμοποιούν bitcoin, αλλά αυτό είναι πραγματικά διαφορετικό.
Δεν έχω ξαναδεί τέτοια παρέμβαση», δήλωσε ο Darin Feinstein, ιδρυτής της Blockcap, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης bitcoin στη Βόρεια Αμερική.
Περισσότεροι από τους μισούς ανθρακωρύχους bitcoin στον κόσμο βρίσκονται στην Κίνα και το Πεκίνο έχει καταστήσει σαφές ότι τους θέλει.
Τον Μάιο, η κυβέρνηση ζήτησε μια σοβαρή καταστολή της εξόρυξης και της διαπραγμάτευσης bitcoin, ξεκινώντας αυτό που ονομάστηκε «η μεγάλη μετανάστευση εξόρυξης».
"Μεγάλο μέρος αυτής της πτωτικής δυναμικής στην τιμή του bitcoin έχει αποδοθεί στις τελευταίες κινήσεις της Κίνας στην εξόρυξη που οδήγησαν σε χαμηλότερο παγκόσμιο hashrate", δήλωσε ο Jason Deane, αναλυτής της Quantum Economics, ο οποίος ειδικεύεται στην έρευνα και ανάλυση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και την κρυπτογράφηση.
«Ενώ οι μακροπρόθεσμοι bitcoiners το βλέπουν ως μια εξαιρετικά θετική κίνηση για το δίκτυο... οι βραχυπρόθεσμοι traders φοβούνται την αβεβαιότητα».
Προς το παρόν, ο δείκτης φόβου και απληστίας δείχνει μια ένδειξη 10, που δείχνει «ακραίο φόβο».

2021 εναντίον 2018

Αλλά ο Deane και άλλοι πιστεύουν ότι είναι απίθανο να είναι η αρχή ενός λεγόμενου χειμώνα crypto.
Αντ 'αυτού, προβλέπουν ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο υπερβολικής αντίδρασης που θα διορθωθεί εγκαίρως.
«Μπορεί να μην ξαναδούμε άλλο χειμώνα κρυπτογράφησης», δήλωσε ο Mati Greenspan, διευθυντής χαρτοφυλακίου και ιδρυτής της Quantum Economics.
"Υπάρχει πολύ περισσότερη χρησιμότητα, υιοθέτηση και διαφοροποίηση στον κλάδο από ό,τι είχαμε το 2014 ή το 2018."

Παραμένουν οι Bitcoin bulls

Οι Bitcoin bulls επιμένουν ότι τα θεμελιώδη του bitcoin είναι πολύ ισχυρότερα το 2021, από ό, τι ήταν κατά την τελευταία αγορά αρκούδων του το 2018.
"Είναι το bitcoin blockchain για περισσότερο από μια δεκαετία ασυναγώνιστης ασφάλειας, το εύρος χρησιμότητας του bitcoin και το επίπεδο υιοθέτησης που καθορίζει την εγγενή αξία του bitcoin", δήλωσε η Alyse Killeen, ιδρυτής και διευθύνουσα εταίρος της εταιρείας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που επικεντρώνεται στο bitcoin, Stillmark.
Αυτό το τελευταίο σημείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό - η υιοθέτηση του bitcoin είναι τεράστια, δημιουργώντας μια ευρύτερη ομάδα χρηστών που πιστεύουν στην αξία του νομίσματος, η οποία το ενισχύει.
«Όλες οι βασικές αρχές του δικτύου είναι ανοδικές, πάνω απ 'όλα είμαστε στα υψηλότερα επίπεδα της νέας ανάπτυξης των χρηστών», δήλωσε ο Woo.
Το Bitcoin επίσης πρόσφατα έκλεισε την πρώτη του σημαντική αναβάθμιση σε τέσσερα χρόνια, υποσχόμενη πρόσθετη λειτουργικότητα, απόρρητο και αποτελεσματικότητα.
Βραχυπρόθεσμα, οι πιστοί του bitcoin πιστεύουν ότι οι τιμές κρυπτογράφησης θα σταθεροποιηθούν σε επίπεδα τιμών που είναι ακόμα υψηλότερα από τα προηγούμενα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης