Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Επιβεβαιώθηκε... το Bitcoin βρίσκεται σε bear market - Αβεβαιότητα ενόψει

Επιβεβαιώθηκε... το Bitcoin βρίσκεται σε bear market - Αβεβαιότητα ενόψει
Βραχύβια η bear market, σύμφωνα με τον Ki Young Ju, διευθύνοντα σύμβουλο της υπηρεσίας ανάλυσης CryptoQuant
Σε bear market φαίνεται ότι έχει εισέλθει το Bitcoin (BTC), με πολλά μεγάλα χαρτοφυλάκια να εξακολουθούν να προχωρούν σε πωλήσεις μεγάλων ποσοτήτων.
Αυτό επιβεβαίωσε και ο Ki Young Ju, διευθύνοντα σύμβουλο της υπηρεσίας ανάλυσης CryptoQuant, ο οποίος στις 21 Ιουνίου προειδοποίησε για την «πολύ αβέβαιη» τρέχουσα κατάσταση του Bitcoin.

Πάρα πολλές "φάλαινες" καταστρέφουν την αγορά;

Ανεβάζοντας ένα γράφημα του λεγόμενου «Δείκτη Capitulation Whale», ο Ki εντόπισε την πρώτη σημαντική αύξηση των πωλήσεων από μεγάλα χαρτοφυλάκια από τον Ιούλιο του 2019.
Εκείνη την εποχή, το BTC / USD είχε μόλις φτάσει τα 13.900 δολάρια - ένα επίπεδο που άφησε τον Οκτώβριο του 2020.
Ως εκ τούτου, δεδομένου αυτού του ιστορικού πλαισίου, ο Ki υποστήριξε ότι το πρόσφατο υψηλό των 64.500 δολαρίων θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν τοπική κορυφή.
"Μισώ να το πω αυτό, αλλά φαίνεται να επιβεβαιώνεται η bear market για το bitcoin", έγραψε.


Βραχύβια η bear market

Τα δεδομένα τράβηξαν την προσοχή του στατιστικολόγου Willy Woo, ο οποίος αυτή την εβδομάδα σημείωσε ότι οι hodlers αύξησαν για άλλη μια φορά στις θέσεις τους, μειώνοντας την προσφορά σε επίπεδα τιμών λίγο πάνω από τα 30.000 δολάρια.
Ένα αίτημα για δεδομένα σχετικά με τη συμπεριφορά των "φαλαινών" κατά τη διάρκεια του 2017 απέδωσε ένα γράφημα που δείχνει τρία διαφορετικά επεισόδια που αποδίδονται σε μαζικές πωλήσεις.
Συνεχίζοντας, ο ίδιος ο Ki αναμένει ότι η πτωτική πορεία του bitcoin δεν θα διαρκέσει πολύ (ίσως μόνο μερικές εβδομάδες) επειδή η αγορά φαίνεται καλή όσον αφορά την προσφορά / ζήτηση μακροπρόθεσμα.


Οι απαγορεύσεις της Κίνας

Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα πως κάλεσε την Alipay και ορισμένες μεγάλες τράπεζες, ζητώντας τους να καταστείλουν το crypto trading.
Μεγάλες τράπεζες ανακοίνωσαν αμέσως κινήσεις για την απαγόρευση των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.
Η Κίνα αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα των δραστηριοτήτων εξόρυξης Bitcoin, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Cambridge.
Σημειώνεται πως η Κίνα έχει ήδη απαγορεύσει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης