Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Απόλυτη κατάρρευση για το κρυπτονόμισμα Ιron Titanium: Από τα 65 δολ. στα 0,000000035 δολ. σε λιγότερο από 24 ώρες

Απόλυτη κατάρρευση για το κρυπτονόμισμα Ιron Titanium: Από τα 65 δολ. στα 0,000000035 δολ. σε λιγότερο από 24 ώρες
«Η τιμή του ΤΙΤΑΝ έφτασε τα 65 δολ. και έπειτα έπεσε στα 60 δολ. Αυτό προκάλεσε selloff» δήλωσε ο Fred Schebesta, ιδρυτής του Finder.com.au και επενδυτής της Iron Finance
Σχετικά Άρθρα

Το token Iron Titanium (TITAN), που συνδέεται με το token ενός πρωτοκόλλου αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) που κάποτε άξιζε 2 δισεκ. δολ., έχει μηδενίσει...
Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία συναλλαγή σημειώθηκε στα 0,000000035 δολ., καταρρέοντας από το υψηλό της Τετάρτης 16 Ιουνίου 2021 (στα 65 δολ.).
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το ενδιαφέρον του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Mark Cuban προκάλεσε την εν λόγω πτώση καθώς αποκαλύφθηκε το DeFi χαρτοφυλάκιό του, ενώ εξ αυτού του λόγου λέγεται πως είναι ο μοναδικός πάροχος του TITAN / Dai στο blockchain Polygon.

Το token TITAN

Υπενθυμίζεται ότι το token TITAN ανήκει στην Iron Finance, που είχε αρχίσει ένα project το οποίο προοριζόταν να αποτελέσει «γέφυρα» με την αλυσίδα του Polygon στις 18 Μαΐου, σε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί η αποτελεσματικότητα και τα χαμηλά τέλη συναλλαγών της Polygon.
Το project είναι ένα μερικώς εξασφαλισμένο stablecoin, γνωστό ως IRON.
Αυτό το stablecoin, με τη σειρά του, αποτελείται από το TITAN και εν μέρει από το stablecoin του Circle and Coinbase, το USDC, με την τιμή του να ορίζεται στο 1 δολ.
Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως τα stablecoins είναι κρυπτονομίσματα των οποίων η αξία συνδέεται με χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, όπως commodities ή νόμισμα που εκδίδεται από το κράτος, προκειμένου να διατηρηθούν σταθερά.
Στην περίπτωση του IRON, το οποίο λαμβάνει την εγγύησή του από το TITAN, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν νέα stablecoins μέσω ενός μηχανισμού στο δίκτυο της Iron Finance.
Λόγω του τρόπου λειτουργίας του «tokenomics» αυτού του συγκεκριμένου έργου DeFi, όταν «κόβονται» νέα stablecoins IRON, η ζήτηση για ΤΙΤΑΝ αυξάνεται, οπότε ανεβαίνει και η τιμή του.
Αντίθετα, όταν η τιμή του ΤΙΤΑΝ πέφτει, όπως συνέβη την Τετάρτη το απόγευμα, το peg γίνεται ασταθές.
«Η τιμή του ΤΙΤΑΝ έφτασε τα 65 δολ. και έπειτα έπεσε στα 60 δολ.
Αυτό προκάλεσε selloff» δήλωσε ο Fred Schebesta, ιδρυτής του Finder.com.au και επενδυτής της Iron Finance.
Έτσι το ΤΙΤΑΝ άρχισε να κατρακυλά, παρασύροντας και το Iron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης